Supermarked-kæderne dropper buræg.

Først  var det Coop, så  Dansk Supermarked og senest en række andre detailkæder som f.eks ALDI. Alle har de det til fælles, at de har valgt at droppe salget af buræg. 

- Jeg tror, det er uvidenhed langt hen ad veje. Jeg tror, at hvis de så, hvordan hønsene har det og hvordan de bliver passet, så ville de ændre list holdning, siger Folmer Østergaard Madsen, der har været bru-æg producent i Spøttrup mange år. 

Han mener, der er væsentlige ting som f.eks. medicinfri besætninger, der fortsat taler for produktionen af buræg. 

- Jeg kan godt acceptere det økologiske og skrabeæg fra fritgående (høns red.), Men jeg kan ikke se, hvorfor vi skal hænges ud som rent og skært dyrplageri. 

Ægproducent fra Spøttrup tror ikke på overlevelse efter flere detailkæder vender ryggen til buræggene

Det er næsten 40 år siden Dyrenes Beskyttelse begyndte kampen mod buræg. 

- Dyrevelfærden er ikke høj nok. Forbrugerne har fået øjnene op for dyrevelfærd og det er kun noget, vi kommer til at se mere af, siger Camilla Vejlby, som er områdeformand for Dyrenes Beskyttelse i Midtjylland. 

Imens Dyrenes Beskyttelse nu kæmper videre for at få buræg ud af andre fødevare, så erkender den 81-årige ægproducent Folmer Madsen, at slaget ser ud til at være tabt. 

- Jeg tror ikke selv på, vi kan overleve. Det brænder i mit hoved både dag og nat, og jeg kan ikke se, at hønsene får de bedre, siger han. 

 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Forbrug.