Superarkitekts planer skal redde Skive

Skibonitterne skeler til Aarhus i håbet om at få mere gang i den centrale del af byen. (foto: Bjarke Ingels Group)

Det verdenskendte arkitektfirma, Bjarke Ingels Group, skal spille en væsentlig rolle i Skive midtbys fremtidige udvikling. I en ny plan lægger firmaet op til, Karup Å skal udnyttes bedre.

- Det vil være en skam ikke at vende tingene på hovedet og henvende byen til åen, forklarer Jakob Sand, der er arkitekt hos Bjarke Ingels Group.

Firmaet vil bl.a. give åen en slyngning og lave en sti, så folk kan gå langs vandet. Samtidig har de præsenteret en lang række bud på attraktive byggerier ved åen.

Lokal begejstring

Planen er en gave fra Spar Vest Fonden. Den skal hjælpe Skive til at blive et mere attraktivt sted at bo, og det vækker begejstring hos både borgere og politikere.

- Det er fantastisk spændende prospekt, de kommer med, og jeg håber, at det kan give mod og entusiasme. Alle mennesker vil jo gerne ud til vandet, og vi har så meget vand i Skive. Men det er ikke udnyttet, lyder det fra Anders Jessen Schmidt, der er en del af den såkaldte Ålandsgruppe.

Også borgmester, Peder Christian Kirkegaard, er glad for arkitektfirmaets planer. Især fordi han håber, at de kan være med til at bremse de seneste års kedelige udvikling, hvor Skive har kæmpet med fraflytning og tilbagegang.

- Det er afgørende, at vi får lodsejere og investorer med på at kunne se, at det her er et potentiale, vi kan udnytte fremadrettet, forklarer borgmesteren.

Kommunen har nu nedsat en række arbejdsgrupper, der skal arbejde videre med Bjarke Ingels Groups forslag og forsøge at finde den nødvendige økonomi.

Du kan se hele indslaget om planerne for åen her: 

Verdenskendt arkitektfirma præsenterede i dag en plan for udvikling af Skives bymidte

(Læser du med fra appen, finder du i stedet indslaget i toppen af siden!)


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Kultur.