Stort politiopbud rykker ud til attrap

Politiet i Skive rykkede hurtigt efter tip om plastisk sprængstof.

Efter et tip om plastisk sprængstof i hænderne på en borger rykkede Skive Politi hurtigt ud. Det viste sig, at en 46-årig mand var i besiddelse af noget, der kun lignede plastisk sprængstof. 

-  I de her tider, kan sådan noget jo få os til at trykke på den røde knap. Og det gør vi. Vi rykker der op med en indsatsleder og fire mand, siger Niels Bach fra Lokalpolitiet i Skive.

Politiet havde lørdag ved middagstid fået et tip om, at en 46-årig skibonit under en fest i sit hjem havde fremvist plastisk sprængstof for sine gæster. I følge politiets tip, havde den 46-årige planer om at bruge sprængstoffet til at begå indbrud med. 

Politiet rykkede ud og fik lov af manden til at eftersøge hans hjem. I et pengeskab fandt politifolkene noget, der viste sig at være en militær attrap. En portion af noget, der altså ligner plastisk sprængstof, og som bruges af ingeniørtropperne på øvelser.

Den 46-årige mand, slipper indtil videre for en sigtelse.

- Han forklarer, at han fandt attrappen unde en oprydning i sin lejlighed. Jeg ved det ikke med sikkerhed endnu, men jeg tror ikke, der kommer en sigtelse ud af det. Men det er helt uden omtanke, at prale med at være i besiddelse af farligt sprængstof, siger Niels Bach. 
 

Plastisk sprængstof skal normalt sprænges med en detonator, som det kan ses her. 
Plastisk sprængstof skal normalt sprænges med en detonator, som det kan ses her. 
Foto: Pfc. Lukas J. Blom / Wiki Commons

Ifølge internet leksikonet wikipedia, er netop plastisk sprængstof kendt for at være mere sikkert end nitroglycerin, der er følsomt overfor stød. Plastisk sprængstof kræver i følge artiklen normalt en detonator, for at kunne sprænge.