Støjberg vil have tid, Ellemann vil have svar: Støjberg overvejer sin fremtid i Venstre

Inger Støjberg har fortsat ikke afgjort, om hun bliver i Venstre. Jakob Ellemann-Jensen er åben for, at hun kan blive i partiet, men vil også have et snarligt svar.

Støjbergs fremtid i Venstre er stadig uvis.
Støjbergs fremtid i Venstre er stadig uvis.
Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

- Jeg har brug for lige at tænke mig om.

Sådan lyder det fra Venstres Inger Støjberg på et pressemøde efter partiets ekstraordinære landsmøde søndag. Dermed lader hun det fortsat stå åbent, om hun blive i Venstre eller forlade partiet.

- Jeg har brug for lige at tænke mig om. Det, synes jeg, er fair nok. Den seneste måned er der godt nok sket meget, siger Inger Støjberg.

På det ekstraordinære landsmøde blev Stephanie Lose valgt som ny næstformand efter Inger Støjberg, der nu også står over for en rigsretssag. En rigsretssag, som Jakob Ellemann-Jensen og et flertal i partiet støtter.

Formanden vil have en afgørelse

Det er mildt sagt ikke gået godt for Inger Støjberg den seneste tid. Siden hun forlod posten som næstformand for Venstre har rygterne om hendes fremtid i partiet svirret. Mange havde regnet med, at der ville komme en afklaring på søndagens landsmøde, men den tidligere minister lader vente på sig.

Det huer ikke formand Jakob Ellemann-Jensen, der gerne vil have en snarlig afklaring.

- Nu synes jeg efterhånden, at der må komme et svar. Nu har den mediemæssigt fået, hvad den kan trække på den konto. Nu er det rimelige over for partiet - som både jeg og Inger Støjberg holder meget af - at der kommer et svar, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Inger Støjbergs afgørelse kan meget vel være, at hun bliver i partiet. I hendes tale på søndagens landsmøde sagde hun, at hun er Venstre-mand helt ind i knoglerne. Formanden holder også døren åben for den tidligere næstformand.

- Vi har højt til loftet og langt til døren. Vi skal kunne rumme hinanden og den bredde, der er i partiet. Forudsætningen er at vi tager hensyn til hinanden.

- Vi skal være et stort bredt parti både holdningsmæssigt og geografisk, fortæller Jakob Ellemann-Jensen.