Stjal fra lille dreng og hospice - nu er skibonit fængslet

50 forskellige tyverier rundt om i Skive har nu fældet en 32-årig mand. Nu er han varetægtsfængslet og skal for retten i slutningen af januar.

En 32-årig mand fra Skive er torsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger efter at have begået 50 tyverier rundt om i Skive-området. Det fortæller politiassistent Niels Bach fra Lokalpolitiet i Skive.

- Det er som sådan ikke tyverierne i sig selv, der vækker vores bekymring - det er kontinuiteten, altså antallet af ofre, det er gået ud over. Blandt andet har den pågældende 32-årige mand, under dække af at han ville købe en mobiltelefon, narret en sådan fra en lille dreng - og han har begået tyveri på vores lokale hospice. Det vidner om en flosset moral, siger Niels Bach.

Ifølge politiet er manden fra misbrugsmiljøet i Skive.

- Han er en plattenslager. Pågældende har været gæst på hotel, hvor han er løbet fra regningen. Han har indfundet sig i en frisørsalon og sagt, han skulle hente sin tegnebog - og så har man ellers ikke set mere til ham ud over de hårtotter, der lå tilbage, fortæller politiassistenten.

Ét af mandens specialer er, at han snyder personalet i forretninger.

- Han går hen og tager en vare og går op til ekspedienten og siger, han vil have pengene tilbage, hvilket han selvfølgelig ikke kan få, men i nogle tilfælde har han formået at lave så meget virak, at han alligevel har fået penge udbetalt eller er gået derfra med varen, forklarer Niels Bach.

Manden, der tidligere er blevet sigtet for flere af tyverierne, er varetægtsfængslet frem til den 2. januar og skal for retten den 29. januar.

Få hele Niels Bachs forklaring af sagen her.