Stjålne skilte og flere kanonslag: Ung mand sigtet for tyveri og overtrædelse af fyrværkeriloven

En 18-årig skibonit er sigtet for tyveri og overtrædelse af fyrværkeriloven, efter politiet i går fandt en stor samling skilte og kanonslag på mandens adresse.

Onsdag formiddag fik en 18-årig mand besøg af politiet i sin bolig på Gefionsvej i Skive. Her ransagede politiet mandens hjem og fandt en hel samling af stjålne skilte.

- Han havde 13 skilte stående. Fem af dem var byskilte fra Skive, mens de sidste otte var vejnavne fra Skive Kommune. Et af dem var sågar hentet helt på Fur, siger Niels Bach, der er politiassistent fra Skive Lokalpoliti.

Kommunen har mistet flere skilte i den seneste tid, og politiet mener, at de fundne skilte kan være dem, der blev stjålet forskellige steder i Skive i sidste uge blandt andet på Sdr. Boulevard.

Politiet undersøgte også den unge mands bil under gårsdagens ransagning. Her fandt de i alt 10 kanonslag, der var gemt i bilen.

Den 18-årige er derfor sigtet for tyveri og overtrædelse af fyrværkeriloven. Han nægter sig skyldig.

Flere kanonslag i Skive

Hos lokalpolitiet i Skive kan de godt mærke, at nytåret nærmer sig. Udover fundet af de 10 kanonslag modtog de i går også to anmeldelser om affyring af kanonslag i byen.

Første anmeldelse kom klokken 17:27, hvor et kanonslag blev kastet ud af vinduet fra en kørende personbil på Ydunsvej i Skive. Dernæst fyrede to unge mænd et kanonslag af i Frederiksgade omkring klokken 19:33.

- Vi vil gerne henstille til, at de her ”drengestreger” får en ende. De er til fare for folks liv og lemmer, og det er også farligt for trafiksikkerheden, når man kaster et kanonslag ud af en kørende bil, siger politiassistent Niels Bach.

Politiet har ingen formodning om, at den 18-årige har relation til de to episoder med affyring af kanonslag. 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien 112.