Steenberg tager kampen op med Jens Rohde

- Jeg håber selvfølgelig, at jeg bliver valgt. Men det afgør vælgerne, siger det radikale folketingsmedlem.

Det radikale folketingsmedlem Andreas Steenberg har på ingen måde tænkt sig at give op uden kamp, selv om han ved næste folketingsvalg bliver udfordret af Jens Rohde, der dermed forsøger at gøre comeback til Folketinget.

- Jeg byder Jens Rohde velkommen. Ved sidste folketingsvalg var vi tæt på at miste mandatet i Vestjylland, og jeg håber, at en stærk kandidat som Jens Rohde kan være med til at sikre, at der bliver valgt en radikal igen ved næste valg, siger Steenberg til TV MIDTVEST.

Ved folketingsvalget i 2015 blev 34-årige Andreas Steenberg valgt ind på et tillægsmandat, og da de radikale med al sandsynlighed ikke får valgt to kandidater i Vestjyllands Storkreds, er der lagt op til en hård kamp om stemmerne mellem Rohde og Steenberg.

- Jeg håber selvfølgelig, at det bliver mig, men det afgør vælgerne. Jeg er klar over, at de måske vælger Jens i stedet. Jeg klør på med mit politiske arbejde som folkevalgt og har ingen planer om at skifte kreds, siger Steenberg.

Kendis-faktor

Andreas Steenberg er opstillet i Skive og Herning, mens Jens Rohde går efter at blive valgt for kredsene i Viborg og Holstebro. Og Steenberg har fuld opbakning i baglandet.

- Da jeg hørte, at Viborg opstiller Jens Rohde, sagde jeg tillykke til Viborg. Det er altid godt at have stærke kandidater, men vi støtter selvfølgelig Andreas, der gør et fremragende arbejde for hele Midt- og Vestjylland. Han har gjort det godt i to omgange og skal have lov til en tredje gang. Han vil Midt- og Vestjylland, siger Jan Bill Henschke, der er formand for Radikale i Herning.

Formanden er bevidst om, at Rohde nok er et mere kendt ansigt i brede kredse.

- Kendis-faktor er altid en god ting, men når det kommer til realpolitikken - at have fingrene nede i den politiske muld - har Andreas gentagne gange bevist, at han kan flytte ting for hele Midt- og Vestjylland, blandt andet inden for erhvervsliv og uddannelse, siger Jan Bill Henschke.

Egon Espersen, der er formand for Skiveegnens Radikale, er enig.

- Det er altid godt med konkurrence. Så skal vi bare arbejde lidt hårdere for at få Andreas valgt. Han har gjort et fremragende stykke arbejde i snart otte år, siger han.

Modige standpunkter

Jan Rønne, der er kredsformand for Radikale Venstre i Viborg, betegner i en pressemeddelelse Jens Rohde som en politiker, der både har lokale og regionale, men også nationale og internationale ambitioner.

- Jens står på mål for demokratiet og vores internationale forpligtelser. Han tør tage modige og nødvendige standpunkter i en tid, hvor mange politikere på begge fløje appellerer til laveste fællesnævner, siger Jan Rønne.

Christina Steenberg Juul, der er kredsformand i Holstebro, siger, at en med mand Jens Rohdes erfaring og netværk helt sikkert vil komme hele storkredsen til gode. 

 

 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Politik.