Staten kræver 150. mio. af landmand

Det er den nu statsejede Fjordbank Mors, der har meldt sig som største kreditor efter salling-landmand Esper Goul Jensens konkurs.

I alt 150 mio. kr. gør staten personligt krav på i konkurssagen fra Salling.

Det skriver Landbrugsavisen, der har fået aktindsigt i gældsbogen hos skifteretten i Viborg, og dermed kan afsløre, hvor meget hovedparten af kreditorerne har gjort personligt krav på hos den konkursramte landmand.

Fjordbanken og FS Finans

Det er først og fremmest den krakkede Fjordbank Mors, som ser ud til at have penge til gode i konkursboet. Fjordbank Mors gør krav på 131 mio. kr., mens FS Finans A/S gør krav på små 20 mio. kr. FS Finans er den krakkede Roskilde Bank. Begge banker er ejet af Finansiel Stabilitet, statens såkaldte skraldespandsselskab for krakkede banker.

Yderst risikobetoner

Avisen har fået lektor på Institut for Økonomi ved Aarhus Universitet, Jan Bartholdy til at se på tallene. Han vil ikke kommentere den konkrete sag, men kalder den praksis der har været praktiseret med at investere for lånte midler for "en yderst risikobetone form for investering". 

- Når man investerer for lånte penge, har man en høj risiko. Og risikoen bliver overført til banken, når manden ikke kan betale, siger Jan Bartholdy.

Esper Goul Jensen har ikke ønsket at kommentere artiklen, og Finansiel Stabilitet vil ikke kommentere på hverken beløbets størrelse eller forventningerne til udfaldet af kravet.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Erhverv.