Spar Salling-garanter klar til kamp

To måneder efter bankkrakket i Spar Salling er garanter nu klar til at kæmpe for deres mange penge. En advokat har fået 50 nye klienter, der vil sagsøge banken indicviduelt

Det er godt to måneder siden, at Spar Sallings garanter mistede deres penge, efter banken krakkede. Nu er de første garanter, der føler sig dårligt rådgivet klar til at gå i retten for at få placeret et ansvar. To sager er allerede gjort klar til retssag, oplyser en af de advokater, der arbejder med sagerne.

 - Der tegner sig et billede af, at flere har fået mangelfuld eller fejlagtig rådgivning i forbindelse med deres investering, og derfor ikke har forstået, at garantkapital var risikokapital, siger advokat Erling Kragh Pedersen til Skive Folkeblad.

110 i samlet søgsmål

Erling Kragh Pedersen har foreløbigt fået 50 nye klienter, som vil lave individuelle søgsmål mod Sallingbanken. En arkitekt fra Aarhus, som mistede sine garantkroner, har samlet over 150 andre garanter der er interesserede i et samlet søgsmål - heraf har 110 givet samtykke til at sætte en advokat på sagen.

Erling Kragh Pedersen forventer, at de individuelle søgsmål vil komme for retten i begyndelsen af 2013. Det skriver Skive Folkeblad.