Sommer i Danmark: På Fur nyder de, at danskerne bliver hjemme

Limfjordsturismen ser lyst på sommeren, hvor mange danskere bliver i landet. Fur er en af øerne i Limfjorden, der primært lever af danske turister og ikke udenlandske.

I år forventer de ekstra mange turister på ferieøen Fur.

- Normalt tager man på Fur tre til fire dage for at holde ferie. Dem vi har i år, har booket en uge eller fjorten dage ad gangen, fortæller Betina Bugge, der er indehaver af Fur Camping.

Et andet sted, der nyder godt af, at mange danskere i år holder ferie indenfor landets grænser, er Fur Færgekro.

Parret, der driver kroen, har i år oplevet så stor efterspørgsel fra danske turister, at de har udvidet deres overnatningsmuligheder med fire nye dobbeltværelser, så endnu flere kan komme og opleve den vestjyske natur på den lille ferieø.

- Det er vi slet ikke vant til. Vi har fået bookinger på både tre, fire og fem dage - også med børnefamilier, og det er bare rigtig lækkert, siger Torben Tornvig Rasmussen, der er indehaver af Fur Færgekro.

Ingen tyske turister

Helt ude ved vestkysten var det en stor dag, da der blev åbnet for grænserne. Her er størstedelen af turisterne nemlig tyske, men på Fur er det altså primært danskerne, der kommer på besøg.

- Vi har altså nogle fantastiske oplevelser. Plus at fjorden jo ikke er ligeså vild som Vesterhavet eksempelvis. Så på den måde har vi nogle fede oplevelser, der er lidt mere rolige, fortæller Kristina Lehmann Schjøtt, der er direktør for Destination Limfjorden.

Stig og Jonna Christiansen er nogle af dem, der i år vil campere på Fur og opleve noget dansk natur. De fortæller, at de godt kunne finde på at komme igen næste år, men de vil heller ikke udelukke en tur sydpå.

Destinationsdirektøren Kristina Lehmann tror, at flere kan finde på at vende tilbage næste sommer, men hun er godt klar over, at der i år er ekstra mange danske turister, der muligvis tager udenlands næste år.

- Det er selvfølgelig altid en risiko, at det kan være sådan et billede der tegner sig. Men vi håber jo, at mange kommer ud og oplever landet og ser, hvad det egentlig er man kan se i Danmark, og finder ud af, at det faktisk er ret fedt at holde ferie herhjemme.