Smitten falder: Struer og Skive åbner op igen

Både Skive og Struer kommuner åbner nu igen for kommunale arrangementer og dropper også anbefalingen til foreninger om at skrue ned på vågeblus. I begge kommuner er smitten på retur.

De seneste smittetal for Struer og Skive Kommuner viser, at smittekurven er på vej ned.  Derfor åbner begge kommuner nu igen op for arrangementer. 

- Vi er meget glade for at konstatere, at det er gået den rigtige vej med smittetallet, efter at det i en periode har ligget meget højt. Men vi har i en tæt dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed fulgt de gældende retningslinjer for håndteringen af situationen, vi har fået en ekstra testbil hertil, og folk på egnen har virkelig taget ansvar for at passe ekstra meget på, siger Jan Lund-Andersen, der er direktør i Kultur. og Familieforvaltningen i Skive. 

I efterårsferie lukkede både Struer og Skive kommuner ned for en del arrangementer og evenst: Antallet af smittede stiger fortsat i Struer Kommune. Når man taler om incidens - altså hvor mange smittede, der er per 100.000 indbyggere - så lander Struer Kommune nu på en kedelig førsteplads.

- Det er vi meget glade og taknemmelige for, da indsatsen for at nedbringe antallet af smittetilfælde ikke er en opgave, vi som kommune kan løfte alene, siger Jan Lund-Andersen.

For en uge siden fik det kraftigt stigende antal nye smittede begge kommuner til at lukke ned for events og arrangementer, ligesom begge kommuner opfordrede det lokal foreningsliv til at gøre det samme.  

- Nu vurderer Struer Kommune, at antallet af nye smittede er på sådan et niveau, at opfordringen til foreninger og selvejende institutioner ikke forlænges fra og med uge 43, skriver kommunen på sin hjemmeside. 

Stigning i andre kommuner 

Imens antallet af nye tilfælde falder i Struer og Skive, stiger det antallet omend moderat i flere andre midt- og vestjyske kommuner. Få et overblik herunder: 

FAKTA: Nye smittede i Midt- og Vestjylland 

6 nye dødsfald på landsplan

Der er det seneste døgn registreret yderligere seks coronarelaterede dødsfald. Dermed er samlet set 686 personer døde med coronavirus, oplyser Statens Serum Institut.

Samtidig er antallet af indlagte det seneste døgn steget med 10 til 129. Der er registreret yderligere 452 smittetilfælde siden opgørelsen søndag.

Det er sket på baggrund af 29.654 prøver. Det er på niveau med smittetallene i weekenden, der lå på henholdsvis 500 og 451.

Samlet set har 35.844 personer i Danmark været inficeret med coronavirus, siden den første dansker blev konstateret smittet 27. februar.