Slog politimand: Ægtepar fængslet

Et ægtepar fra Roslev er blevet fængslet efter at have slået og sparket en politimand. Parret gik amok på politimand og en civil borger over et par kævler træ, som de havde stjålet fra en kunstner.

Ved grundlovsforhøret i Viborg var et ægtepar - manden på 27 år og kvinden på 34 år - tiltalt for at have begået vold mod tjenestemand, mens de også var tiltalt for vold med en civil borger.

Ved middagstid blev de varetægtsfængslet i fire uger efter grundlovsforhør ved Retten i Viborg, sigtet for både vold og vold mod tjenestemand.

Hele episoden udspillede sig uden for ægteparrets hus og opstod efter tyveri af et par kævler træ.

Politimand forsøger rolig tilgang

Politiet får en anmeldelse om, at en kvinde, der er kunstner, har set, at en kvinde og en mand har stjålet to store kævler træ, som kunstneren skulle have brugt til et projekt.

En politimand fra lokalstationen i Skive tager ud på adressen på Frederiksgade i Roslev, hvor han sammen med kunstneren og hendes søn kan se, at kævlerne ligger i haven.

Kunstneren og hendes søn begynder at læsse kævlerne op på bilen, og i det kommer den 34-årige kvinde styrtende ud af huset.

- Konen går amok lige pludselig og begynder at slå og sparke og rykke i vores kollega, siger Morten Bujakewitz, der er vicepolitiinspektør ved lokalpolitiet i Skive til TVMIDTVEST.dk.

Politimanden afværger i første omgang, og kunstneren og sønnen forsøger at køre træet væk.

- Da de er ved at køre træet ud, ser han (politimanden, red.) at hun kommer løbende med løftet hånd, og så træder han et skridt væk, og hun mister balancen og falder ned på knæene ude på vejen, fortæller Morten Bujakewitz.

I det hun ligger på vejen og skriger, kommer manden også ud af huset.

- Det får manden til at løbe frem og slå efter vores kollega, hvor han svinger ud med en knytnæve og snitter betjenten på kinden. Så kommer han endnu tættere på og får et slag ind, der rammer kindbenet, så betjenten får slået brillerne af, siger Morten Bujakewitz.

Heldigvis er en anden patrulje lige i nærheden. I det sekund, politimanden bliver slået af den 27-årige mand, kommer der en anden patrulje, som hjælper den enlige betjent med at anholde ægteparret.

Kaster sten på kunstnerens søn

Ægteparret er nu også sigtet i et forhold om vold mod kunstnerens søn, der under episoden bliver ramt af en sten, der er kastet gennem luften.

Samtidig har han fået nogle kradsemærker under den voldsomme episode.

Politiet går efter mindst 60 dages fængsel. Strafferammen for vold mod tjenestemand er op til 8 års fængsel.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien 112.