Skolevalg2019: Tusindvis af folkeskoleelever går til valg

Omkring 900 folkeskoleelever fra Skive deltog i dag til paneldebat i forbindelse med Skolevalg 2019.

Silje Jensen og godt 900 andre folkeskoleelever deltog til paneldebat i Skive. Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Der blev diskuteret SU og længden på skoledage, da over 900 folkeskoleelever var til paneldebat i Kulturcenter Limfjord i Skive.

Paneldebatten er en del af Skolevalget 2019, som blev udskrevet af statsminister Lars Løkke Rasmussen den 13. januar i år.

Vi skal jo have en ide om, hvad de forskellige partier går ind for, så vi kan stemme rigtigt.

Silje Jensen, 8.z, Skivehus Skole. 

I kulturcentret i Skive var elever fra 8., 9. og 10. årgang samlet for at lytte og debattere med de inviterede ungdomspolitikere, som i alt repræsenterede 10 forskellige partier.

- Det, at vi har så mange partier, gør det muligt, at der kommer mange forskellige meninger med. Så kan vi sikre os, at der kommer en rigtig debat ud af det, siger formanden for Skive Fælleselevråd, Peter Møller Mink.

Flere skoler i Skive har slået deres paneldebat sammen, så de har mulighed for at invitere flere ungdomspolitikere.

Peter Møller Mink er formand for fælleselevrådet i Skive. Han er glad for, at paneldebatten i Skive er en succes. Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Klogere på partierne

En af de elever, der deltog i debatten i dag, var Silje Jensen fra 8.z fra Skivehus Skole. Hun er ikke helt gammel nok til at stemme til det rigtige folketingsvalg endnu, men det betød ikke, at dagen for hende var uden læring.

- Vi skal jo have en ide om, hvad de forskellige partier går ind for, så vi kan stemme rigtigt. Det her giver mig en ide om det, og hvordan jeg vil have, samfundet skal være, siger Silje Jensen.

Men selvom Silje Jensen og hendes klassekammerater må vente lidt med at afgive stemme til folketingsvalget, nærmer datoen sig for Skolevalg 2019. Eleverne skal nemlig sætte deres kryds den 31. januar.

Skolevalg 2019

  • Næsten 80.000 folkeskoleelever deltager i Skolevalg 2019. 
  • Det er 8., 9. og 10. årgang fra skoler i hele landet, der deltager. 
  • Valget foregår fra 13. januar 2019 til 31. januar 2019. 
  • Eleverne får udleveret valgkort og stemmesedler. 

Kilde: Skolevalg.dk

00:46 Luk video