Skivemødet på Danmarkskortet – i år deltager toppolitikerne også

For fjerde gang inviterede Skivemødet til samtaler og debat om at få et Danmark i bedre balance. I år med flere partiledere og en minister.

Indenrigsministeren og formændene for både Konservative, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Venstre var alle i dag i Skive. Alle deltog de i Skivemødet, som er et talerør for et Danmark i balance.

- Det påvirker os, at man kommer til et område, hvor man kan mærke, at det der gav den største klapsalve i dag, det var, da vi talte om, at infrastrukturen ikke er i orden, sagde formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, efter han havde deltaget i en debat i dag.

Han fremhævede, at en del af udfordringen med at få en bedre balance mellem hovedstadsområdet og resten af Danmark er, at flere af dem, der træffer beslutningerne, bor i og omkring København.

Nemmere at tiltrække toppolitikere

Det var ikke første gang, at Kristian Thulesen Dahl deltog i Skivemødet, men det var første gang, at indenrigsministeren, Kaare Dybvad Bek (S) var med.

- Vi skal sikre lige muligheder for hele landet – også for dem, der bor her på Skive-egnen. Det handler blandt andet om uddannelse, og at dem, der bor i Skive også skal have mulighed for at tage en uddannelse, så de kan blive i det lokalsamfund, som de holder af at bo i, sagde ministeren.

Lise Korsgaard har været med til at arrangere Skivemødet siden starten i 2017. I år var mødt flyttet fra maj til september på grund af Corona.
Lise Korsgaard har været med til at arrangere Skivemødet siden starten i 2017. I år var mødt flyttet fra maj til september på grund af Corona.
Foto: Alexandra Lund Lysgaard, TV MIDTVEST

Siden det første Skivemøde i 2017 har Lise Korsgaard været med i kulisserne, og det seneste halve år har hun brugt rigtig meget tid på at forberede dette års møde.

- Vi kan se en tydelig udvikling fra det første år, hvor det var meget lokalt, og nu er vi faktisk nationalt med programmet. Jeg synes, det er blevet nemmere at tiltrække toppolitikerne, og de har hørt om Skivemødet. Vi har fået en stemme, forklarer Lise Korsgaard.

I år var der over 20 debatter og samtaler til Skivemødet fordelt på to dage.