Skivehest på steroider

Hesten Royal Dream er testet positiv for anabolske steroider.

En hårprøve taget efter et løb på Bjerke travbane i Oslo blev fatal for Skive-hesten Royal Dream.

Prøven, der blev taget onsdag den 22. februar 2012 i Norge, viste nemlig, at hesten havde anabolske steroider i kroppen.

Trænes i Skive

Hesten er en 4-årige vallak, som Jens Chr. og Britt Holmsgaard ejer. Den bliver til dagligt trænet af Morten Juul ved Skive Trav.

 - Det er en utrolig træls sag. Jeg ved 100 procent sikkert, at jeg ikke har gjort noget ulovligt, siger træner Morten Juul.

Efter den positive dopingprøve har Dansk Travsports Centralforbund mandag foretaget et uanmeldt besøg hos træner Morten Juul i Skive.

 - De forhold, som vi har set hos Morten Juul i dag, var glimrende. Vi fandt ikke noget, der kan mistænkeliggøre ham i sagen, siger direktøren i Dansk Travsports Centralforbund, Klaus Storm.

Hesten skulle have deltaget i løbet Jägersro Travet i morgen. Den er nu taget slettet fra startlisten efter den positive dopingprøve.

Venter på prøve

Skive Travs direktør vil ikke kommentere sagen. Han afventer, at prøven fra hestehalen bliver undersøgt nærmere. Ved at undersøge, hvor på halen prøven er taget, kan man nemlig afdække, hvornår hesten er blevet behandlet med anabolske steroider.

Resultatet af denne prøve kan have betydning for Royal Dreams træner Morten Juul.

Han blev nemlig først træner for hesten den 2. januar 2012.

Første sag i Danmark

Det er første gang, at en travhest er blevet testet positiv for anabolske steroider i Danmark.

 - Det er en ganske alvorlig sag, siger direktør ved Dansk Travsports Centralforbund Klaus Storm.

Han understreger, at hesten aldrig kommer til at stille til start igen, når den først er testet positiv en gang.