Skive ser på banevarme før Brøndby-brag

Skive Kommune vil nu undersøge muligheden for at turbo-installere varme i banen inden Brøndby-kamp.

I sidste uge spillede Skive IK sig videre til pokalturneringens kvartfinaler med en 3-2-sejr over lokalrivalerne fra Viborg. Til marts næste år venter endnu et pokalbrag, når Brøndby IF kommer på besøg.

Men det er usikkert, om kampen bliver spillet på Skive Stadion. Der er ikke varme i banen i Skive, og derfor risikerer man at stå med en frosthård bane, når kampen skal afvikles. Det skriver Skive Folkeblad.

Nu vil kommunen undersøge, om man kan nå at lægge varme i banen inden kampen. DBU har stillet krav om, at alle klubber i 1. division senest til sæsonen 2017/2018 skal have varme i banen, men byrådet skal tirsdag aften drøfte, om arbejdet skal sættes i gang med det samme.

- Der er tre aspekter, vi skal have taget stilling til. Der er det praktiske. Kan man nå at få banen klar til marts, hvis man lægger varme i den nu? Og hvor god en idé er det at lægge varme i banen om vinteren? Desuden er det økonomiske aspekt. Hvis vi bruge penge på varme i Skive Stadion inden planlagt, skal jeg rundt og spørge partierne i Skive Byråd. Desuden skal Skive IK være indstillet på at betale en højere husleje efter en investering i banevarme, fortæller Skives borgmester, Peder Christian Kirkegaard til Skive Folkeblad.

Byrådet i Skive har sat 2,6 millioner kroner af til banevarme i 2017. Hvis ikke banevarmen bliver installeret inden Brøndby-kampen, skal den sandsynligvis afvikles i Viborg, Herning eller Hobro.

Her kan du se vores indslag fra 30. oktober med klubbens reaktioner på at få Brøndby IF til byen:

I Skive glæder de sig til mødet med Brøndby i pokalkvartfinalen. Sportsdirektøren lover sikkerhedsforanstaltninger.