Skive IK bliver i 1. division

Efter uafgjort mod Viborg FF bliver Skive IK i 1. division.

Efter sommerferien er Skive IK stadig at finde blandt landets 24 bedste fodboldklubber. Med uafgjort 1-1 i onsdag aftens lokalopgør i Viborg og Vejles samtidige sejr over AB er sæsonens helt store mål endegyldigt indfriet.

For tredje gang i sæsonen endte opgørene mellem de to naboer med pointdeling. Efter 0-0 i sæsonens to første opgør skulle der blot gå tre minutter af aftenens kamp, inden der blev scoret. Målet sat ind af Skive IK's Nicolas Bøgild, som var vaks og resolut omsatte en løs bold i gæsterne straffesparksfelt.

Efter den tidlige scoring var det de gule, der svingede taktstokken over Energi Viborg Arena. Men lige som den halve time var rundet, var det så hjemmeholdets tur til med hurtige kombinationer at få Skive-forsvaret bragt ud af kurs. Aleksandar Stankov kunne nærmest umarkeret sætte en udligning ind efter 31 minutters spil.

Fra starten af anden halvleg satte hjemmeholdet tryk på Skive-mandskabet. Og inden der var spillet ét minut var Serge Deble tæt på at bringe Viborg i front. Men kampen endte uafgjort 1-1.

Skive IK får på lørdag besøg af rækkens nummer to fra AGF, som kan sikre sig oprykning til Superligaen med en sejr. Viborg FF skal søndag en tur til AB.