Skive i samarbejde med FCM: - En win-win

Skive IK indgår nu i FC Midtjyllands klubsamarbejde. Dermed har ulvene 136 samarbejdsklubber i Midt- og Vestjylland.

Skive IKs bedste herrehold i fodbold spiller 2. division. Nu indgår klubbens amatørafdeling - også kaldet breddeafdelingen - i FC Midtjyllands klubsamarbejde. Det skriver FC Midtjylland i en pressemeddelelse.

- Vi synes, at tiden er kommet til, at vi har fået gang i vores egen klub, og derfor skal vi have noget sparring med en klub, der er på et højere niveau på mange parametre.

- FCM er unik i sin måde at talentudvikle. Det kan vi lære noget af. Vi skal finde vores egne ben, men få den hjælp og den sparring, vi kan. Vi glæder os meget til samarbejdet, siger Michael Svenningsen, der er administrativ leder i Skive IK's amatørafdeling, til TV MIDTVEST.

De forsvarende mestre har i forvejen et samarbejde med 135 andre midt- og vestjyske klubber.

- De har gang i mange ting, og nogle af tingene kan vi godt bruge. Både på bredde- og eliteniveau. Vi skal kunne rumme en masse. Vi synes, det er en win-win.

Skive IK er landsdelens største fodboldklub med 1.034 medlemmer fordelt på cirka 90 hold i alle rækker. Også Thisted FC og Ringkøbing, der spiller i henholdsvis NordicBet Ligaen og 2. division, er med i FCM-samarbejdet.

- Det er et samarbejde. Vi sælger ikke vores sjæl eller værdi. Det er til gavn for både klubben og byen. Vi ser ikke noget negativt i det.

Med samarbejdet får Skive IK også mulighed for at forny sin talentlicens, fordi man gerne skal samarbejde med en klub på et højere niveau.

FCM: - Har altid villet være regionens hold

I spidsen for klubsamarbejdet sidder Tommy Jensen. Han hilser Skive IK velkommen.

- Det er bare sådan, at vi gerne vil være helt regionens hold. Det har vi altid villet. Skive IK er en stor klub, vi gerne vil have med.

- De dygtigste spiller ender alligevel hos os. Vi er på en anden hylde, end de er. Hvis der var en rigtig dygtig spiller, var han endt her alligevel. Derfor kan de lige så godt få noget ud af det. De får lidt flere muligheder, siger han til TV MIDTVEST.

Læs mere om klubsamarbejdet her.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Sport.