Skive-hest en af to store derbyfavoritter

Der er 560.000 til vinderen, når Dansk Trav Derby køres søndag eftermiddag med to Skive-heste i feltet. Der er også Skive-heste i hoppederbyet.

Peter Rudbeck ejer og træner Bad Moon Rising, der regnes for en af de to store derbyfavoritter. Værste konkurrent er Bvlgari Peak. Foto: Arkiv

Dansk travsport står over for sin vigtigste weekend, og flere heste og kuske fra Skive Trav kan komme til at spille en hovedrolle i den traditionsrige derbyweekend på Charlottenlund Travbane.

I Dansk Trav Derby, der køres søndag eftermiddag, er Skive-hingsten Bad Moon Rising én af to store favoritter.

Bad Moon Rising ejes og trænes af Peter Rudbeck, der til daglig er partner i et stort revisionsfirma, og i sulkyen sidder den rutinerede kusk fra Aarhus, Birger Jørgensen. 

- Forberedelserne har været perfekte, og der er ikke noget negativt at sige. Jeg synes, at jeg har en af tre heste, der kan vinde derbyet, siger Peter Rudbeck til tvmidtvest.dk.

Der er 560.000 kroner til vinderen, og Bad Moon Risings værste konkurrent bliver formentlig Bvlgari Peak, der ejes af Stald Jokeren og køres af Steen Juul.

Peter Rudbeck har én gang tidligere prøvet af vinde derbyet. Det var i 2013 med hingsten Stand And Deliver.

- Det var en helt fantastisk oplevelse. Jeg kan faktisk ikke huske så meget fra minutterne lige efter sejren. Hvis det skulle ske igen, vil jeg prøve at nyde det i nuet, siger han.

Bad Moon Rising er den mest vindende danske hest i derbyårgangen. Hesten har vundet 54 procent af sine starter og vundet 1,4 millioner i præmiepenge.

Derbyet har også en anden deltager fra Skive i form af Blachmann, der trænes og køres af Morten Juul. Blachmann har tjent 430.000 kroner og vundet 22 procent af sine starter.

Taroks oldebarn i hoppederbyet

Lørdag eftermiddag gælder det hoppederbyet, hvor der er 320.000 kroner til vinderen. Her er der to Skive-heste med.

Morten Friis kører Bella Højgaard, der trænes af hans far John Friis. 

Morten og John Friis står også for træningen af Barok - en hoppe der ejes af Danske Lotteri Spil, og som har flere tusinde venner på Facebook. Barok er oldebarn af navnkundige Tarok og var også med i filmen om hesten, der blev kaldt Dannebrog på fire ben.

Dantoto har siden brugt Barok til at skabe interesse for travsporten, og Morten Friis glæder sig over, at satsningen blev kronet med en plads i hoppederbyet.

- Det var en forløsning og at hun lige vandt sin derbyprøve, var jo skønt, for det at hun kunne være med i Dantoto Dansk Hoppe Derby giver jo bare det hele et ekstra boost. Det har været tydeligt, at der efter sejren i Derbyprøven, har været ekstra opmærksomhed omkring Barok, og vi er blevet kontaktet af flere nyhedskilder. 

- Vi håber selvfølgelig, at Barok gør en god figur i Derbyet, for det vil uden tvivl give dansk travsport en masse PR, siger Morten Friis til Dansk Hestevæddeløb.

Barok køres af Kasper K. Andersen.

Skive-træneren Knud Mønster deltager også i hoppederbyet, idet han sidder i sulkyen bag Blue Velvet.

Det var i øvrigt en Skive-hest, der vandt hoppederbyet sidste år. Amulet, der ejes af Peter Rasmusen og hans familie, levede op til favoritværdigheden med en sikker sejr foran Angelina.

Læs også Skive-hest vandt derby-sejr