Skive fH trækker kvindehold ud af ligaen

Skive har ikke råd til to hold på liganiveau. Derfor trækker klubben kvindeholdet ud af landets bedste række. (Arkivfoto)

For bare to uger siden sikrede Skives kvindehold sig endnu en sæson i landets bedste håndboldrække. Men på et møde onsdag morgen med sponsorerne anbefalede bestyrelsesformand Mogens Garder at trække holdet ud af ligaen. Og blandt sponsorerne var der opbakning.

- Vi har givet en orientering omkring situationen og opstillet nogle scenarier og anbefalinger, og det var der fuld opbakning til, fortæller Mogens Garder.

- Det er utopi at tro, at vi kan gennemføre det her, så vi har anbefalet at overlade pladsen til en anden, fortsætter han.

To hold i ligaen er dyrt

Herreholdet i Skive fH spillede sig i ligaen med to sejre over Lemvig-Thyborøn, men klubben har ikke råd til to ligahold.

- Rent økonomisk er det svært med to hold på det niveau, siger bestyrelsesformanden.

Udover økonomien har 11 af de 16 spillere, der var med til at sikre at kvindeholdet blev i ligaen, meddelt, at de skifter til andre klubber.

- Det gør, at vi må vurdere, om vi kan etablere et hold, og om det har en sportslig berettigelse til at være i ligaen, siger Mogens Garder.

Bestyrelsen har godkendt beslutningen.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Samfund.