Skive FH: Lukker uden ny bestyrelse

Hele bestyrelsen i håndboldklubben Skive FH valgte i går aftes at træde tilbage, selvom dens afløsere ikke er klar. Uden ny bestyrelse er klubben lukningstruet.

Hvis ikke Skive FH får en ny bestyrelse på et ekstraordinært bestyrelsesmøde om fire uger, så bliver klubben afviklet. Så drastisk er udmeldingen i dag fra den nu afgåede formand, Kristian Lauridsen, der nu er formand for forretningsudvalget.

Skive FH's årlige ordinære generalforsamling endte i aftes med en kritisk udmelding fra bestyrelsen. Hele den samlede bestyrelse gik af, da bestyrelsen samstemmende mener, at tiden er moden til at nye kræfter skal bære klubben videre.

De afgående bestyrelsesmedlemmer forlader imidlertid ikke klubben, tværtimod fortsætter de klubarbejdet i forskellige udvalg, hvilket de sideløbende med bestyrelsesarbejdet også har gjort de seneste 2 år.

Store krav som ligaklub

Siden bestyrelsesmedlemmerne er trådt ind, er Skive FH blevet en ligaklub, og det har stillet store krav til bestyrelsen. Så store, at bestyrelsesmedlemmerne ikke længere mener, de selv kan honorere dem.

Klubben erkender, beslutningen er kritisk, men mener at en ny bestyrelse skal til, for at klubben fortsat kan fungere på liga-niveau.

- Klubben skal op i en anden professionalisme, hvis vi skal bevare status som ligaklub, siger Kristian Lauridsen.

Fem af de tunge erhvervsfolk

Hans ønskescenarie for en ny bestyrelse er at fire-fem "tunge" erhvervsfolk fra egnen vil sætte sig på posterne. For liga-medlemsskabet kræver.

- Vores sponsorer skal sætte større aftryk, ikke kun penge men også tid, siger han og understreger situationens alvor:

Ny bestyrelse eller afvikling

- I princippet kan vi kun vente til næste generalforsamling, hvor der er to punkter. Enten en ny bestyrelse eller også planen til afvikling af klubben og der er kun de to punkter. Så det er i princippet sidste chance.

Bestyrelsen har længe været igang med at finde relevante erstatninger for klubbens bestyrelse, indtil videre uden afgørende held.

Se interviewklip med den afgåede formand, Kristian Lauridsen fra Skive FH:

01:12 Luk video