Skive: Festivalplads bliver tørret

Arrangørerne af Skive Festival kæmper lige nu med våde områder til både parkeringen og til campinggæsterne. Slamsugere dræner vandhuller på festivalpladsen.

25 mm regn i går var ikke lige ønskescenariet for arrangørerne af dette års Skive Festival. Det giver i dag store udfordringer både i forhold til at få festivalpladsen tørret og til at finde nye parkeringspladser til de flere tusinde gæster.

- Dyrskuepladsen var egentlig afsat som parkeringsområde til camp'en, men alt det vand betyder at bilerne vil sidde fast og pladsen vil blive ødelagt. Og det ønsker vi ikke, siger formand for Skive Festival, Henrik Kirketerp-Møller til TV MIDTVEST.

I stedet er arrangørerne nu ude at finde alternative parkeringsmuligheder. Og som det ser ud lige nu giver det faktisk endnu bedre forhold for gæsterne.

- Vi har løsningen til alle festivalgæsterne, fordi vi har fået lov at bruge dele af Skive Havn. Og så har vi jo en forening, som sammen med militærpolitiet dirigerer trafikken. Det betyder faktisk bare at gæsterne får endnu kortere at gå, forklarer Henrik Kirketerp-Møller, som også er optimistisk i forhold til vejrliget for festivalen, som starter i morgen.

Slamsugere skal suge vandet af pladsen

- Nu lover de ikke mere regn, til gengæld skulle der blive 20 grader fredag og 24 grader lørdag. Og heldigvis er der en god vind i dag, så pladsen kan nå at tørre op. Og til de store vandhuller der er på pladsen, har vi sat slamsugere på, for at få pladsen til at tørre op.

Det eneste, arrangørerne nu mangler at få helt styr på, er parkeringen til de 2000-2500 campinggæster, der kommer i løbet i dag og de næste par dage, og som skulle have camperet på Dyrskuepladsen.

- Det er ikke helt på plads endnu, men vi har en plan B, og det er at det også bliver nede ved havnen. Men vi vil gerne genere de erhvervsdrivende dernede så lidt, som muligt, så vi arbejder på en plan A, siger formanden, som endnu ikke vil løfte sløret for, hvad dén går ud på.

Politiet: Undgå parkering på Nørre Boulevard

Ifølge politikommissær Niels Peter Olesen fra Lokalpolitiet i Skive er politiet opmærksom på parkeringsudfordringerne og klar til at hjælpe festivalarrangørerne, hvis det bliver nødvendigt. Han opfordrer folk til ikke at parkere langs Nørre Boulevard, hvor der ellers kan holde 800 biler. Her er rabatten nemlig også meget våd og bilerne vil sidde fast, advarer han.

 

 

 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien 112.