Skive Festival skærer en dag af

Der vil endnu engang blive fest i Skive i juni 2013, men festivallen forkorter programmet.

Skive Festival ser nu ud til at blive klar til at genopstå under nye forhold i 2013. Det skriver Skive Folkeblad. Ifølge avisen skal deltagerne dog købe armbånd til en dag mindre end tidligere. Festen bliver fra næste år nemlig tre dage lang i stedet for fire.

- Vi har ingen ambition om at lave en dårligere festival. Men vi har også oplevet en masse bands, der var på scenen som "fyld" mellem de store navne, og som ingen kom og hørte, siger pr-ansvarlig Knud Bjerren til Skive Folkeblad.

Samme ledelse, ny forening

Skive Festival blev i september 2012 begæret konkurs af sin største kreditor med en gæld på godt 11 millioner kroner. Alligevel er der ikke store ændringer at se på ledelsesgangen, når festivallen næste år genopstår.

Der bliver dannet en ny forening, som skal stå for festivallen, men det bliver samme personkreds, som stod bag den gamle festival, der kommer til at føre den videre.

De arbejder desuden på at oprette en fond, der skal samle penge ind til Skive Festival. Knud Bjerre forventer at kunne offentliggøre de første fire navne til næste års festival på fredag den 23. november. Målet er at kunne sælge 10.000 billetter til koncerterne og 5000 billetter til campingområdet. I år blev der solgt godt 17.000 billetter.