Skive får kvart milliard til omfartsvej

Folketinget har afsat 250 millioner kroner til en omfartsvej ved Haderup og Hagebro. En bedre infrastruktur skal sikre bedre eksportmuligheder.

Alle folketingets partier med undtagelse af Enhedslisten blev tirsdag aften enige om at afsætte 250 millioner kroner til en omfartsvej ved Haderup og Hagebro. Det skete efter både hård modstand og lange forhandlinger.

Forud for den beslutning er gået årtiers kamp om at få forbedret infrastrukturen omkring Skive. Det er den radikale transportordfører, Andreas Steenberg, fra Skive-kredsen, der har kæmpet projektet igennem. Han er dagen derpå lykkelig for resultatet.

Afgørende for Skive-egnens udvikling

- Det er så afgørende for Skive-egnens udvikling, at vejinfrastrukturen til motorvejene ved Herning bliver bedre. Skive-egnen er produktionsdanmark, der lever af eksport til Europa, og det er helt afgørende, at denne vigtige eksportvej bliver forbedret, siger Andreas Steenberg.

De 250 millioner kroner skal helt konkret sikre, at landevejen mellem Skive og Herning - rute 34 - føres over landevejen mellem Viborg og Holstebro - rute 16. Sammenførslen skal ske ved Hagebro og uden om Haderup. Dette skal efter planen give store tidsbesparelser og giver væsentlig bedre trafiksikkerhed i Hagebro-krydset og Haderup-by.

Næste skridt i sagen er en såkaldt VVM-analyse af projektet. Først til efteråret vil partierne bag aftalen vedtage den endelige udformning.

Hør trafikminister Magnus Heunicke (S) fortælle om betydningen af en ny omfartsvej:

00:43 Luk video

02:02 Luk video