Skive er tilbage i håndboldligaen efter fem års fravær

Fem år efter nedrykningen til 1. division er håndboldklubben Skive fH tilbage i det bedste selskab.

Selvom det ikke blev til en sejr mod Ajax København, så tager Skive fH alligevel tilbage til Jylland med en oprykning.

Fem år efter at holdet rykkede ned i 1. division, tager Skive nu turen den anden vej.

Det står klart, efter at holdet lørdag spillede uafgjort 26-26 ude mod Ajax København.

- Det er vildt, og det holdt meget hårdt. Det er en euforisk forløsning, at det lykkedes, siger Jesper Sørensen, der er direktør og målmand i Skive fH.

Holdene spillede bedst af tre opgør, og Skive lagde ud med at vinde suverænt med 35-24 på hjemmebane for to uger siden, og derfor var en uafgjort kamp nok for Skive. Holdet vidste dog godt, at de ikke kunne forvente at vise en lignende magtdemonstration i dag.

- Det var forventeligt, at det var tæt. Det er klart, der går nerver i det, når man ved, hvad der er på spil, siger Jesper Sørensen.

Derfor gik holdet ind til lørdagens opgør med visheden om, at uafgjort var nok til at sikre oprykning.

Comeback til øverste hylde

I København ydede Ajax som forventet betydeligt bedre modstand, men var bagud med tre mål ved pausen.

- Jeg synes, at første halvleg var rigtig god og kontrolleret. Vi kunne have ført mere end tre, men så er det tydeligt at se, at anden halvleg bliver mere hakkende på grund af nerver, siger Jesper Sørensen.

Føringen blev øget til fire mål i anden halvleg, men københavnerne bevarede kontakten og udlignede med syv minutter igen til 23-23.

Så fulgte en spændende afslutning, hvor hjemmeholdets Rasmus Graffe sørgede for endnu en udligning med to minutter igen.

- Det var med al den intensitet og vigtighed, som sådan en kamp, den har, siger Jesper Sørensen.

Ajax tog en timeout med lidt over et halvt minut tilbage, men det blev ved uafgjort, og gæsterne kunne juble over et comeback til øverste hylde.

- Det bliver en rigtig god bustur til Skive herfra, som heldigvis er meget lang, siger Jesper Sørensen.

Der venter holdet en lille men god fest for 25 mand, når de rammer Skive.

- Det bliver en god nat. Det er fuld fortjent for alle gutterne oven på en mærkværdig sæson uden tilskuere og uden opbakning, afslutter målmanden.

2:25
For to uger siden vandt Skive fH suverænt over Ajax København med 35-24 på hjemmebane.