Skive er næstbedste ungdomskommune

I dysten om titlen som 'Danmarks Ungdomskommune 2015' er Skive løbet med en andenplads.

Skive Kommune er landets næstbedste, når det gælder at tage hånd om ungdommen. Det mener i hvert fald Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF).

Andenpladsen får Skive bl.a., fordi kommunen har stort fokus på unges uddannelse og derudover giver de unge stor indflydelse og medbestemmelse, lyder det i en pressemeddelelse fra DUF.

- Med udgangspunkt i en stærk tro på de unge er kommunen kommet rigtigt langt i arbejdet med udfordringerne i at tiltrække og fastholde eleverne på ungdomsuddannelserne, lyder det fra Klaus Levinsen, der er lektor i politisk sociologi og med i dommerpanelet for ungdomskommuneprisen.

Derudover har dommerkomitéen lagt vægt på, at Skive Kommune inddrager de unge gennem både et ungdomsråd og et fælleselevråd, hvor alle folkeskoler er repræsenteret.

Og netop medbestemmelse er vigtig for kommunens borgmester:

- Det betyder meget for os, at vores indsats på ungeområdet anerkendes, men det vigtigste for os er, at vores unge føler, at de får indflydelse på deres hverdag, og derved lyst til at engagere sig på både det politiske og fritidsmæssige plan, forklarer Peder Christan Kirkegaard (V).

Vinderen af titlen som årets ungdomskommune blev Gentofte, mens nordjyske Jammerbugt Kommune løb med tredjepladsen.