Skive-entreprenør: Jeg snød Skat for 20 millioner

Entreprenør Jørgen Dyrhberg siger til TV 2, at det er alt for let at snyde. DFs Dennis Flydtkjær kalder det provokerende.

Entreprenør Jørgen Dyhrberg fra Skive har medvirket til omfattende skattesvindel.

Den overraskende melding kommer han selv med over for TV 2. Svindlen er - forklarer han - blandt andet foregået i forbindelse med byggeriet af parcelhuse.

- Det var uhyggeligt nemt. Folk kom jo ligefrem og tilbød, om jeg ikke skulle lave det halve af huset sort, når jeg byggede parcelhuse. Det var slaraffenland. Når jeg solgte 10 huse, så var de syv af dem med sorte penge i, fortæller han.

Jørgen Dyhrberg er tidligere dømt for mandatsvig, men han fortæller til TV 2, at han i en periode på 15 år har svindlet for mindst 20 millioner kroner, som han aldrig er blevet dømt for.

Entreprenøren har selv henvendt sig til TV 2, fordi han ønsker at sætte fokus på, hvor let det er at snyde. 

Dennis Flydtkjær: Vi har styrket kontrollen

TV MIDTVEST har forsøgt at få en kommentar til sagen fra skatteminister Karsten Lauritzen (V), men det har ikke været muligt, da ministeren er på ferie. Skat har heller ingen kommentarer, idet man ikke udtaler sig om konkrete sager, og det er heller ikke muligt at få nogen i Skat til at kommentere Dyhrbergs påstand om, at det er alt for let at snyde.

Dansk Folkepartis skatteordfører Dennis Flydtkjær vil til gengæld gerne kommentere sagen.

- Det virker provokerende på mig at læse hans beretning, for alle de lovlydige virksomheder kommer jo til at betale mere i skat, når nogen snyder, siger han. 

Ifølge Flydtkjær viser tal fra Skat, hver 10. virksomhed bevidst snyder i Skat. Samtidig er det kun lidt over tre procent, der bliver kontrolleret hvert år.

- Maskerne i nettet er simpelthen blevet for store, og det er også derfor, at vi i Folketinget har afsat 125 millioner kroner om året til ekstra skattekontrol. Det er min helt klare forventning, at det vil have en effekt. Jeg tror faktisk, at det bliver selvfinansierende, fordi der kommer flere skattekroner i kassen, siger han.

 

 

 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Erhverv.