Skive droppede omstridt praksis: Nu vil finansministeren ændre loven

Finansminister Kristian Jensen vil nu ændre loven, efter Skive Kommune måtte lukke et sygeplejerskeprojekt, som blev erklæret ulovligt.

Skive Kommune får nu en hjælpende hånd fra finansminister Kristian Jensen. Han vil nemlig ændre på loven, så kommunen kan genoprette det omstridte sygeplejerskeprojekt.

Projektet gik ud på, at flygtninge og personer i aktivering skulle møde op hos en sygeplejerske, hvis de meldte sig syge. Men den ordning viste sig at være ulovlig.

- Jeg synes, det er grotesk. Når vi endelig ser en kommune, der knækker koden og sørger for, at flere bliver meldt raske igen, så erklærer vi den for ulovlig, siger finansminister Kristian Jensen.  

Projektet startede som et pilotprojekt i 2016, og blev en del af praksissen i januar 2017. Men i januar 2018 valgte Skive Kommune at droppe projektet efter en periode med hård kritik. Siden da er sygefraværet på sprogskolen steget fra 21-22 procent til mellem 30 og 35 procent.

Samarbejde med beskæftigelsesministeren

Nu vil finansminister Kristian Jensen så hjælpe kommunen med at nedbringe sygefraværet igen.

- Jeg tager fat i beskæftigelsesministeren for at samarbejde med ham om at skabe mulighed for, at Skive Kommune kan gøre det her, siger han.

Og den udstrakte hånd bliver godt modtaget hos Skive Kommune, som håber, at opmærksomheden sætter skub i en ny lovgivning.

- Jeg håber, vi får afklaring på, hvad en sygeplejerske må og ikke må, siger siger Goska Rasmussen, som er formand for erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget i Skive Kommune.

Det er i strid med loven, når Skive Kommune beder sygemeldte kontanthjælpsmodtagere møde op hos en sygeplejerske. Det fortalte foreningen Behandl os ordentligt tilbage i Januar, og de fik opbakning fra en lektor i socialret.

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Politik.