Skive-baglandet holdt vejret, da Støjberg gik på talerstolen: - Jeg var bange for, at hun ville sige farvel

Inger Støjbergs bagland i Skive er glad for, at hun fortsætter i Venstre lidt endnu. Hun har stadig meget at bidrage med i Venstre, mener de.

Selvom Inger Støjberg har været i strid modvind på det sidste, så blæser vinden anderledes på Skive-egnen. 

Det er her, Inger Støjberg voksede op, her hendes bagland er og her, at støtten til hende aldrig forsvinder.

Søndag forventede mange, at den tidligere minister ville melde ud, om hun fortsætter i Venstre, eller om hun stopper, da partiet afholdt et ekstraordinært landsmøde. Det blev dog ikke til afklaring, men i stedet en tale om Støjbergs værdier.

quoteHun kæmper for sine værdier ligegyldigt hvilket parti, hun er en del af.

Goska Rasmussen, byrådsmedlem for Venstre i Skive Kommune

Baglandet i Skive er glade for, at den lokale politiker stadigvæk er at finde i Venstre og kæmper for hendes holdninger.

- Jeg var bange for, at hun ville sige farvel. Det gjorde hun heldigvis ikke, og jeg syntes, det var en god værditale, hun holdt. Hun er vigtig for Venstre. Hun har klare holdninger, og hun er en Venstre-kvinde på alle leder og kanter.

- Det var vigtigt for hende at sige, at hun kæmper for sine værdier ligegyldigt hvilket parti, hun er en del af, siger Goska Rasmussen (V), der er medlem af Skive Byråd.

- Der skal to til tango

Efter landsmødet fortalte formanden for Venstre, Jakob Ellemann-Jensen, at han forventer, at Inger Støjberg vil give et svar om hendes fremtid snart. Formanden for Venstres kredsbestyrelse i Skive Kommune, Susanne Rusbjerg forventer også, at Støjberg vil melde noget ud snarest muligt.

- Hun kan Ikke vente ret meget længere, men det ved hun også godt. Vi er mange der håber, at hun bliver i partiet. Med Ingers kompetencer, så ser jeg hende helt klart på en betydende ordførerpost, siger Susanne Rusbjerg.

Inger Støjbergs fremtid i Venstre afhænger også af hendes forhold til Jakob Ellemann-Jensen, og det har mildest talt ikke været det bedste den seneste tid.

- Der er sikkert nogle grøfter imellem dem, og det kan man tydligt se i dag, men der skal to til tango, og jeg håber, at Jakob Ellemann også er klar til at tage den dans, så de kan tale ud og se fremad sammen. Jeg tror, hun vil blive et stykke tid endnu, så hun kan se, om det går den rette vej for hende, siger Goska Rasmussen.

Byrådsmedlemmet fra Skive fortæller, at hun stadig vil være Venstre-kvinde, hvis Støjberg forlod partiet. Susanne Rusbjerg er dog knapt så skråsikker ved det scenarie.

Hvis Inger Støjberg forlader partiet, er du så stadig medlem af Venstre?

- Det vil jeg drøfte med min kredsbestyrelse.

Ved søndagens landsmøde overtog Stephanie Lose posten som næstformand i Venstre.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Politik.