Skive Badeland lukker midlertidigt

Den nyrestaurerede svømmehal i Skive har tekniske problemer og må midlertidigt lukke.

Kun godt en uge efter genindvielsen af KCL Badeland ser ledelsen sig nødsaget til helt at lukke badelandet på grund af tekniske problemer. Det skriver Kulturcenter Limfjorden i en pressemeddelelse her til aften.

Har ikke andre muligheder

-Det er dybt beklageligt og rigtig godt træls, fortæller direktør Bent Mølgaard, KCL.

- Men vi har desværre ikke andre muligheder, end at lukke bassinerne, når vandet ikke lever op til de strenge krav, der er til vandbehandlingen. Vi har siden i fredags på skift været nødsaget til periodisk at lukke for enkelte af de små bassiner, og efter nogle timer, har vi så kunnet åbne op igen. De sidste par dage har problemet imidlertid været tiltagende, og vi har haft både tre og i dag alle fire små bassiner lukket, og det kan og vil vi ikke byde vore gæster, forklarer Bent Mølgaard.

Problemer med klorindholdet

Teknikerne skal nu i hast forsøge at finde årsagerne til problemerne, som kan skyldes flere forhold, oplyser man fra KCL's side. Dels er der problemer med at styre klorindholdet i bassinerne, som anlægget automatisk skulle dosere. Samtidig efterlader de mange gæster naturlige organiske affaldsstoffer i vandet, som anlægget tilsvarende løbende skulle kunne rense og holde rent. Dette er ikke tilfældet for øjeblikket.

Hjemmesiden opdateres løbende

Kulturcenter Limfjorden oplyser at man håber at teknikerne hurtigst muligt får løst problemet. Man kan holde sig orienteret på centrets hjemmeside, for at se hvornår badelandet åbner igen.