Skandinaviens største vandpark ødelagt – flænset op med kniv

Vandparken i Glyngøre er totalt ødelagt, efter den er blevet flænset op med en kniv. På søndag skulle femte sæson have været skudt i gang.

Vandparken i Glyngøre er normalt lidt af et tilløbsstykke hver sommer.

Sidste år besøgte 15.000 Skandinaviens største vand-legeplads, og fra på søndag skulle vandglade børn og barnlige sjæle igen have boltret sig på de oppustelige rutsjebaner.

Men det bliver der ikke noget af alligevel. For en eller flere ukendte gerningsmænd har skåret store flænger i de 15 oppustelige elementer, som udgør vandlegepladsen.

quoteDer er skåret gennem fire lag, og nogle steder er flængerne over en meter lange.

Lotte Bodilsen, initiativtager

- Det skærer mig langt ind i hjertet, at nogen kan finde på det. Jeg er rystet og frustreret. Alt var klar, og så sker det her. Det er enormt trist, siger Lotte Bodilsen, der er initiativtager til Glyngøre Vandpark.

Elementerne blev i sidste uge fundet frem fra lageret, så de var klar til at blive sat op den kommende weekend. Men onsdag formiddag mødte der Lotte Bodilsen et noget træls syn.

- Alle elementer på nær ét var flænset op med en kniv. Det er ikke bare narrestreger, for det var meget systematisk. Der er skåret gennem fire lag, og nogle steder er flængerne over en meter lange, siger Lotte Bodilsen.

Hærværk Glyngøre vandpark
Foto: Privatfoto

Politiet søger vidner

Hun kontaktede politiet med det samme. Politiet mener, at hærværket er sket i tidsrummet mellem den 27. maj klokken 17 til den 2. juni kl. 10.30, hvor elementerne har ligget i trækasser.

Ifølge politiassistent Niels Bach fra Lokalpolitiet i Skive er hærværket formentlig foregået med en hobbykniv eller lignende.

- Lige nu afventer vi, om der er nogle vidner, der ved noget omkring sagen. Derfor vil vi gerne høre fra folk, der måtte have set eller hørt noget, siger han.

Sådan her ser en del af vandparken i Glyngøre normalt ud, når den er pustet op.
Sådan her ser en del af vandparken i Glyngøre normalt ud, når den er pustet op.
Foto: Morten Thomsen

Håber på en ny vandpark

Det var femte år i træk, vandparken skulle have været åbnet i ved havnen i Glyngøre. Det er frivillige, der står bag den, og midlerne til den er indsamlet blandt borgere og lokale erhvervsdrivende.

Lotte Bodilsen håber nu, at foreningen bag vandparken kan nå at skaffe både penge og en ny vandpark, men hun tvivler især på det sidste.

- Det er meget store elementer, som man bestiller et halvt år i forvejen. Vi kan ikke sådan lige få dem igen, så jeg ved ikke, om vi kan nå at genetablere allerede nu her.

Vandparken er inspireret fra Kroatien, hvor de har noget lignende. Lotte Bodilsen fandt i 2016 en halv million kroner til projektet. Siden har hun søgt andre fonde og fået 250.000 kroner til en sauna,

Sidste år blev næsten halvdelen af vandparkens elementer revet i stykker af et kraftigt blæsevejr. Foreningen bag startede en indsamling, og i løbet af få timer var 45.000 kroner samlet ind.