Sigtet: Ung skibonit gik amok flere gange på Skive Festival

En 22-årig mand er blevet sigtet for fire voldstilfælde mod andre unge mænd på Skive Festival og for at have truet en femte på livet.

Dommeren mente ikke, at der var grundlag for at varetægtsfængsle manden.
Dommeren mente ikke, at der var grundlag for at varetægtsfængsle manden.
Foto: Mathilde Brander, TV MIDTVEST

Politiet har tidligere bedt om hjælp til at opklare voldstilfælde på Skive Festival, hvor i alt fire forskellige unge mænd er blevet udsat for vold og kvalificeret vold.

Nu er der sket et gennembrud i sagen.

Lørdag kl. 21.38 anholdt Skive Lokalpoliti en 22-årig mand fra Skive og sigtede ham for fem tilfælde. To tilfælde af ”almindelig” vold, to tilfælde af kvalificeret vold og en trussel på livet. Alle overfald er sket på Skive Festival.

Det oplyser Niels Bach, der er politiassistent i Skive Lokalpoliti.

De første voldstilfælde skete fredag den 3. juni klokken 00.56. Her blev to unge mænd overfaldet på Strandvejen af flere ukendte gerningsmænd.

Den ene blev slået i ansigtet, og den anden blev både slået og sparket i ansigtet og på kroppen.

Om aftenen, samme fredag klokken 20.50, opstod et større slagsmål på Havnevej, der ender på Strandvejen. Igen blev to unge mænd slået og sparket. 

Den ene blev slået i ansigtet, og den anden blev slået i baghovedet med et knojern. Da han væltede omkuld af slaget, blev han fortsat både slået og sparket på kroppen og i hovedet.

Fem forhold i alt

Men sigtelserne stopper ikke ved de fire voldstilfælde.

- Han er også sigtet for at have truet en med knojernet og sagt ”du skal ikke spille dum”, siger Niels Bach.

Den truede er en 15-årig dreng, og hændelsen har medført en sigtelse for at have truet drengen på livet.

Ud fra vidneudsagn er der flere involverede i voldssagerne, oplyser politiassistenten. Men indtil videre har lokalpolitiet kun sigtet den 22-årige mand. Han blev fremstillet ved et  grundlovsforhør søndag, men dommeren mente ikke, at der var grundlag for at varetægtsfængslet manden.

Sagen er dog ikke slut endnu, understreger Niels Bach.

- Vi opretholder sigtelserne imod ham, siger han.

Politiet vil ikke udtale sig om, hvordan den sigtede forholder sig, da der stadig er en del efterforskning i gang i sagen.