21-årig ungdomstræner får dom for at sende nøgenbilleder til børn

En 21-årig mand fra Skive undgår at komme i fængsel for at have sendt seksuelt krænkende billeder til børn, som han var træner for.

En 21-årig ungdomstræner fra fodboldklubben Skive IK har i dag fået sin dom. Han erkender at have sendt seksuelt krænkende billeder og videoer af sig selv til flere drenge fra Skive-området.

Billederne og videoerne blev sendt via det sociale medie Snapchat.

Dommen lyder på seks måneders betinget fængsel. Det betyder, at han undgår at skulle i fængsel, og dermed har dommeren fulgt den 21-åriges advokats anbefalinger i forhold til strafudmålingen.

I retten argumenterede forsvarer Thomas Mikkelsen for, at dommen skulle være betinget og maksimalt fem måneder, da han mente, at det var formildende, at billederne og videoerne blev sendt med Snapchat. Her er materialet maksimalt synligt for modtageren i 10 sekunder, inden det forsvinder igen.

Den nu dømte og tidligere ungdomstræner har i dag ikke ønsket at udtale sig og har også bedt sin forsvarer Thomas Mikkelsen om ikke at udtale sig om sagen.

TV MIDTVESTs reporter Charlotte Hansen har fulgt sagen i retten.

120 timers samfundstjeneste

Den 21-årige mand har været fodboldtræner for mange af drengene, men kendte også flere af børnene via sit job som lærervikar. Og netop fordi den 21-årige har været i en stilling, hvor drengene har set op til og haft tillid til ham, mente anklageren, at straffen skulle være mellem seks og otte måneders ubetinget fængsel.

Men det mente dommeren i retten altså ikke.

Dommen er dog betinget af, at den 21-årige ikke begår noget strafbart i et år. Samtidig skal han være under tilsyn af kriminalforsorgen og udføre 120 timers samfundstjeneste.

Ingen erstatning til børnene

Den 21-årige skal heller ikke betale erstatning til nogle af de drenge, der har fået tilsendt billeder. Til gengæld må han ikke erhvervsmæssigt eller i forbindelse med fritidsaktiviteter være i kontakt med unge under 18 år i de næste fire år.

Den 21-årige skal betale sagens omkostninger.

Skive IK vil gøre alt for, at der nogensinde kommer en lignende sag og har derfor gjort en række tiltag