Sejr til lokalt cykelhold ved gadeløb i Skive

Mads Østergaard Kristensen, der kører for cykelholdet coloQuick, spurtede sig onsdag aften til sejren i Spar Nords Gadeløb i Skive.

Der var lokal succes ved Spar Nords Gadeløb i Skive. Cykelrytteren Mads Østergaard Kristensen fra Skive-holdet coloQuick, trak sig nemlig sejrrigt ud af onsdag aftens cykelløb. Han kom i mål med et fem mand stort udbrud, hvor Mads Østergaard Kristensen altså var den hurtigste på stregen.

Vinderen af gadeløbet var glad for sejren men også for at være på cyklen til konkurrenceløb igen.

- Det er superfedt. Nu er vi på hjemmebane her i Skive, så skal vi jo vise os frem for sponsorne og vise, hvad vi har arbejdet med i corona-tiden. Vi har alle sammen trænet godt, og så er det fedt, at vi kan få noget ud af det, siger en glad vinder af en-dagsløbet.

ColoQuick stillede til start med 11 ud af i alt 50 ryttere i feltet, og selvom det lokale mandskab har for vane at vinde ved gadeløbet, så var der tæt kamp helt til målstregen. I det fem mand store udbrud havde vinderen holdkammeraten Anthon Charmig med sig, og begge coloQuick-ryttere forsøgte at stikke af fra resten af gruppen med et par omganges mellemrum, men begge blev hentet igen efter deres soloangreb. Til sidst havde Mads Østergaard flest kræfter i benene og tog derfor sejren.

Øverst på podiet står Mads Østergaard Kristensen fra coloQuick. Nummer to blev Lau Nyborg Broge fraTeam Aura, mens Sebastian Ryttersgaard fra Team Herning blev nummer tre.
Øverst på podiet står Mads Østergaard Kristensen fra coloQuick. Nummer to blev Lau Nyborg Broge fraTeam Aura, mens Sebastian Ryttersgaard fra Team Herning blev nummer tre.
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

Lille publikum skyldes corona

Gadeløbet blev afviklet med langt færre tilskuere end normalt. Det skyldes dog ikke manglende interesse men derimod corona-restriktioner. Cykelløbet har ikke en aftale om tilskuerforhold som for eksempel DBU har til superliga-kampe.

- Vi er ramt af forsamlingsloftet, så vi skal hele tiden leve op til sundhedsmyndighedernes retningslinjer, og det er 100 deltagere sammen med feltet, som vi lever under lige nu. Det betyder jo, at det er svært at afvikle sådan nogle cykelløb med store felter, siger Ulrich Gorm Albrechtsen, der er bestyrelsesmedlem af Danmarks Cykle Union.

Indtil videre er kun 10 ud af 150 planlagte danske cykelløb blevet gennemført i år.