Schweiz Rundt i Glyngøre: Jonas Vingegaard fik 3. plads i virtuelt cykelløb

Alle cykelløb er aflyst, men derfor bliver der stadig konkurreret i sadlen. Det foregår bare på afstand.

Schweiz Rundt og Glyngøre er ikke sædvanligvis to ting, der bliver forbundet med hinanden. Men i dag, for nok både første og sidste gang, blev der såmænd kørt en bjergetape af cykelløbet i Glyngøre.

Jonas Vingegaard, der bor i byen på Salling, kører til dagligt for cykelholdet Jumbo-Visma, og i dag kørte han en 38 kilometer lang etape i de schweiziske alper fra stuen i sit hjem. Det hele foregik digitalt.

Modstanderne var blandt andre nogle af verdens bedste ryttere, Julian Alaphilippe og Primož Roglič. Alligevel lykkedes det Vingegaard at hive en tredjeplads hjem.

- Jeg ved godt, at man ikke kan sige, at fordi jeg bliver 3’er her, så ville jeg også blive nummer tre i det rigtige Schweiz Rundt, men det er da et godt pejlemærke. Og jeg kan da se på mine watt, at de var meget gode i dag, lød det forpustet fra cykelrytteren, der kom i mål efter en time i sadlen.

Vindmodstanden kom i dag fra en blæser.
Vindmodstanden kom i dag fra en blæser.
Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST

Mens Jonas Vingegaard oksede afsted på cyklen i stuen, fulgte kæresten med på TV-signalet i køkkenet.

- Det er en meget speciel måde at se cykelløb på. Normalt sidder man og er bekymret for, om han nu styrter, eller hvad der nu sker i løbet. Den samme spænding er ligesom ikke her, lød det fra Trine Marie Hansen.

3. pladsen kastede da heller ikke den sædvanlige podiefest af sig.

- Der bliver nok ikke det helt store fejring. Det er lige før, at vi skal have champagne også, sagde Vingegaard.

Hurtigste mand på etapen var Team INEOS' Rohan Dennis. 12 sekunder senere kom Sunweb-rytteren Nicolas Roche ind på andenpladsen, og 38 sekunder efter førstepladsen kom så Jonas Vingegaard.

Alle cykelløb er aflyst - og så alligevel ikke. For i dag blev der kørt Schweiz Rundt - i Glyngøre såmænd.

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Sport.