Samlede selv ind til hjertestarter: Ingen ved hvornår lynet slår ned

Junget fejrer international hjertestarterdag med ny hjertestarter.

Indbyggerne i landsbyen Junget i Salling har i lang tid ønsket sig en hjertestarter.

Men de fonde, som Junget Udviklingsselskab søgte penge hos, sagde nej.

Og så var det, at indbyggerne tog sagen i egen hånd. De samlede selv 18.000 kroner ind, så der nu hænger en ny hjertestarter på Junget Bytorv.

- Det er skønt at kunne sige, at nu har vi den. Vi håber aldrig, at vi får brug for den, men den giver en ekstra sikkerhed. Vi bor i et område med mange turister, og mange af os her i området er over 50, siger Jens Christen Pedersen, der er bestyrelsesmedlem i Junget Udviklingsselskab.

Ramt af blodprop i hjertet

Kristian Kjellerup er en af dem, der glæder sig over den ekstra tryghed.

For to år siden fik han en blodprop i hjertet og blev i en lægehelikopter fløjet til Skejby, hvor han blev opereret med det samme.

Han ved derfor, at hurtig hjælp er dobbelt hjælp.

- Det er også derfor, jeg er gået ind i det her med liv og sjæl. Hjertestarteren betyder tryghed, for der er ingen, der ved, hvornår lynet slår ned, siger Kristian Kjellerup.

Junget har cirka 100 indbyggere. Der bor omkring 400 i sognet. Onsdag den 25. oktober er de inviteret til kursus i førstehjælp og i at bruge hjertestarteren i Junget Forsamlingshus.

Mandag er i øvrigt international hjertestarterdag - et initiativ der kommer fra EU-parlamentet. Det er femte gang Dansk Råd for Genoplivning og TrygFonden arrangerer hjertestarterdag i Danmark.

 

 

Så mange hjertestartere er der i din kommune 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Samfund.