Så kom beskeden: Skive Trav tvunget til at aflyse

Politiet betragter en løbsdag som et arrangement, og dermed må der ikke være mere end 10 personer samlet, lyder beskeden.

Efter en dag med stor forvirring og usikkerhed står det nu fast, at den planlagte løbsdag på Skive Trav tirsdag eftermiddag er aflyst.

Aflysningen er en realitet, idet Rigspolitiet mandag eftermiddag oplyser, at man betragter en løbsdag på travbanen som et arrangement - og da der er mere end 10 personer samlet på en travbane under løbene, er der tale om en overtrædelse af forsamlingsforbuddet.

- Det er virkelig ærgerligt. Det er min opfattelse, at det ville være fuldt forsvarligt at gennemføre. Der ville jo ikke være nogen tilskuere, og der ville være under 10 personer i hver stald, siger Skive Travs banechef, Steen B. Nielsen.

Forvirringen i travsporten har generelt været stor de seneste dage.

Efter at have ligget stille i syv uger på grund af coronakrisen blev der i april atter arrangeret væddeløb på de danske danske - dog uden publikum. Men for et par dage siden opstod der ny tvivl, og banerne i Odense og Charlottenlund blev begge tvunget til at aflyse med kort varsel.

Mandag eftermiddag skulle der have været løbsdag i Aalborg. Flere af Skive-trænerne tog turen nordpå, men efter kun et enkelt løb blev det hele aflyst efter ordre fra politiet.

- Der har været kæmpe stor forvirring, og jeg undrer mig over, at man ikke bare meldte klar ud, da Aalborg forhørte sig i går og i formiddag. 

- Sporten trænger virkelig til at komme i gang igen, men nu må vi se, hvad politikerne beslutter om forsamlingsforbuddet i fremtiden, siger Steen B. Nielsen.

Der var i alt planlagt otte løb i den nu aflyste løbsdag i Skive tirsdag. 

Svar fra Rigspolitiet


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Sport.