Rune Tolsgaard dropper satire for at male

Den 38-årige komiker og skuespiller Rune Tolsgaard fra Vile i Nordsalling rejser til Barcelona for at blive kunstmaler.

Efter 10 år som satiriker er Rune Tolsgaard klar til noget helt nyt. Det skriver Skive Folkeblad.

- Jeg har været i en form for identitetskrise gennem de seneste 10 år. Efter Drengene fra Angora har jeg gået rundt og tænkt, hvad så? Men nu springer jeg ud i at male billeder, og til maj rejser jeg til Barcelona for at begynde på kunstskole.

Vil have karakterer frem på billedet

Interessen for at male er kommet ret pludseligt. Hans mor har dog altid malet, og faktisk mener han ikke springet er så stort.

- Jeg synes egentlig, at det minder lidt om dengang, vi lavede Drengene fra Angora. Det skulle vi bare lave, og sådan har jeg det med at male nu. Det skal jeg bare. Det handler om at udtrykke sig, og nu vil jeg få de forskellige karakterer frem på et billede i stedet for gennem skuespil. Jeg har ikke haft så meget energi og lyst til noget, som jeg har til det her.

Rune Tolsgaard begrunder beslutningen med, at han har svært ved at sig selv lave satire eller skuespil i fremtiden.

- Jeg er kommet dertil, at det med satire var en tid, der var. Jeg synes stadig, det er sjovt at lave reklamer og små roller, og jeg vil nok stadig overveje de forskellige tilbud, der måtte komme fremover, men jeg er færdig med aktivt at opsøge roller, siger han.

- Jeg vidste heller ikke før Angora-tiden, at folk synes, at jeg er sjov, så nu kaster jeg mig ud i det, og jeg har brug for at gøre det, jeg har lyst til, siger Rune Tolsgaard.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Samfund.