Royalt kasernebesøg i Skive

Danmarks regent var i dag i Skive for at overdrage den nye fane til Landsregion Vest, der får hovedkvarter på byens kaserne.

Det er ikke hver dag, landsdelen får royalt besøg besøg af den ypperste slags, men i dag Dronning Magrethe var på besøg på Skive Kaserne for at overdrage den nye fane til Landsdelsregion Vest. Faneindvielsen sker i forbindelse med sammenlægningen af de to totalforsvarsregioner Nord- og Midtjylland samt Fyn, Syd- og Sønderjylland, som samler Hærhjemmeværnet i hele Jylland og Fyn.

Først på året i fjor så det ellers ud til at det nye hovedkvarter skulle ligge i Aarhus eller Haderslev, men som et led i regeringens plan om at rykke statslige arbejdspladser vestpå, endte den nye Totalforsvarsregion i Skive. En beslutning, der i sin tid skabte glæde i Skive Kommune.

- En placering i Skive harmonerer fuldstændig med regeringens plan for flytning af statslige arbejdspladser: ”Bedre balance – statslige arbejdspladser tættere på borgere og virksomheder”. I den forbindelse er der lagt vægt på, at udflytningerne sker til områder, hvor der allerede eksisterer stærke faglige miljøer, sagde Skive-borgmester, Peder Christian Kirkegaard sidste år.

Traditionen tro var Hendes Majetæt så tilstede på kasernen. Det blev markeret ved, at de tre ceremonielle søm blev slået i fanen - ét for Dronningen, et for fædrelandet og ét for modtageren af fanen.