Rosa lærer unge at lave traditionel dansk mad

Rosa fra Den Store Bagedyst har fået en kanal på Youtube. Her forsøger hun at lære unge mennesker at lave mad.

Rosa Kildahl Christensen blev første gang præsenteret for den almene befolkning, da hun i 2017 optrådte i DR-programmet Den Store Bagedyst. Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

De fleste af os kender hende formentlig fra Den Store Bagedyst eller Vild Med Dans, men nu er Rosa Kildahl Christensen fra Glyngøre sprunget ud i et nyt projekt.

Hun har startet sin egen youtube-kanal, hvor hun forsøger at dele tips og tricks ud om traditionel dansk madlavning.

Der har ikke været en mor til at lære dem at lave mad, men nu er der så en farmor til at træde til.

Rosa Kildahl Christensen

- Unge mennesker i dag er slemme til at tage take-away eller til at tage den nemme løsning. Frysepizzaer og pasta tager jo ingen tid at lave, men det gør det faktisk heller ikke at lave gammeldags mad, siger Rosa Kildahl Christensen.

Hun startede kanalen for tre måneder siden, og hendes mest sete video er allerede blevet set af over 40.000 mennesker. 60 procent af hendes seere er under 34 år gammel, og det er faktisk også primært de unge mennesker, som hun forsøger at ramme.

Læs også Nu skal skoleelever til eksamen i musik og madkundskab

- De har så travlt alle sammen, så der har ikke været en mor til at lære dem at lave mad, men nu er der så en farmor til at træde til, fortæller Rosa Kildahl Christensen.

Indtil videre har hun prøvet kræfter med retter som flæskesteg, boller i karry og tarteletter. Det er med andre ord ét specielt felt inden for gastronomiens verden, som hun bevæger sig indenfor.

- Det er udelukkende traditionel dansk mad, for jeg synes, vi skal holde liv i det. Vi skal ikke bare have lasagne, carbonara og alt sådan noget. Det skal vi have indimellem, men vi skal holde liv i de andre retter, fordi ellers så skrider det, og så glider det ud af systemet, siger Rosa Kildahl Christensen.

Hun fortæller, at hun går videre til det italienske køkken, når de traditionelle danske retter en dag skulle slippe op, men indtil da holder hun fast.

- Der er nogen, der har spurgt mig, om jeg ikke kan lave en burger. Det kan jeg godt, men det vil jeg ikke. Selvfølgelig er det svært at få unge mennesker vænnet til det, men derfor tror jeg også, at det er vigtigt, at det er så simpelt som overhovedet muligt, siger Rosa Kildahl Christensen.

02:18

Rosa fra Den Store Bagedyst har fået en kanal på Youtube. Her forsøger hun at lære unge mennesker at lave mad.

Luk video