Ringede til Borgerservice og truede med at skyde ansat

En 39-årig mand er sigtet for trusler om vold mod offentligt ansatte efter opkald til to kommuner tirsdag.

En 39-årig mand fra Skive bliver onsdag fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Viborg sigtet for trusler om vold mod offentligt ansatte.

Det oplyser vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Simon Skelkjær natten til onsdag. 

Ifølge politiet ringede den 39-årige mand således til Skive Kommune tirsdag middag og truede medarbejderen i telefonen på livet på grund af en uoverensstemmelse i en Borgerservice-sag.

- Han truede med at komme og skyde vedkommende, siger vagtchefen.

Senere samme dag, omkring klokken 13.45, ringede manden til Aabenraa Kommune, hvor han kom med samme trusler mod den medarbejder, der svarede telefonen. Hvorfor manden ringede til Aabenraa Kommune, er ifølge vagtchef Simon Skelkjær fortsat uvist.

Ikke trussel mod konkret person
Vagtchefen understreger, at der ikke er tale om trusler møntet på konkrete personer. Truslerne er ifølge politiets opfattelse rettet generelt mod Borgerservice og kommunernes ansatte.

- Men det er alvorligt, når der bliver truet på livet. Og det er en skærpende omstændighed, når det sker mod offentligt ansatte, siger Simon Skelkjær.

Den 39-årige er sigtet efter straffelovens paragraf 119, der kan straffes med bøde eller fængsel i op til otte år. Manden nægter sig skyldig.

Ifølge politiet er den 39-årige i forvejen kendt for lignende kriminalitet og har tidligere domme for det samme bag sig.

 

/Ritzau/

 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien 112.