Retssag: Borgere vs Skive Kommune

En gruppe beboere i Højslev er stærkt utilfredse med fabrikken Diana Lys' tilbygning, der generer dem i hverdagen. I dag begynder retssagen mod Skive Kommune ved Retten i Viborg.

En gruppe beboere i Højslev er forargede over, at Skive Kommune i 2012 gav stearinlysfabrikken Diana Lys lov til at opføre en tilbygning. Den skygger nemlig for sollyset, der forsvinder fra deres haver.

- Man bliver psykisk påvirket af det, sagde Ingelise Stilling Jensen, der har en villagrund lige ved siden af fabrikken, til TV MIDTVEST i starten af oktober. 

Bygningen er ulovlig

Ifølge reglerne burde tilbygningen aldrig have været opført. Kommuneplanen siger nemlig, at området kun må bruges til boliger og ikke generende erhverv.

- Det har været så slemt, at vi har overvejet at flytte, men det har jo været vores hjem i 44 år, så det gør man jo ikke lige, vel, siger Ingelise Stilling Jensen.

Nu starter retssagen

Naboerne har hyret en advokat i sagen. Og i dag mødes parterne så til første dag i retten. Og noget utraditionelt, så starter sagen med en tur til Højslev og nabolaget omkring Diana Lys.

- Vi skal ud og besigtige forholdene, og her vil også skulle ind i mine klienters haver og huse for at se, hvordan tilbygningen skæmmer deres hjem, forklarer anklager i sagen, Jens Jacobsen.

Se vores tidligere indslag om sagen her:

01:56 Luk video

Se mere i nyhedsudsendelsen 19.30:

02:09 Luk video