Rekordindehaveren Würtz: FCM og FCK er ikke side om side

Skibonitten Rasmus Würtz tror, det bliver sværere for hans hjerteklub AaB og andre klubber at vinde det danske mesterskab efter, at FC Midtjylland for alvor er blevet en magtfaktor.

- Jeg synes ikke, FCM ligger side om side med FCK. Men de kommer lige efter. Skal de kunne måle sig med FCK, så kræver det, at de får succes i Europa også. Jeg tror dog, det er et spørgsmål om tid, før FCM får det internationale gennembrud.

Sådan lyder vurderingen fra 35-årige Rasmus Würtz, der er én af Superligaens levende legender. I 2002 fik han debut for AaB efter sit skifte fra Skive. Og i dag har han rekorden for flest spillede kampe i Superligaen. Næsten 450 af slagsen er det efterhånden blevet til. Og faktisk kunne han have optrådt for FC Midtjylland i en del af de kampe.

- FC Midtjylland kontaktede mig i en tidlig alder og havde en plan om, at jeg skulle ned på deres akademi, men jeg var nok ikke klar til at flytte hjemmefra. Og så hev Skive mig op på førsteholdet i 1. division halvandet år før, jeg blev senior. Og det, følte jeg, ville være bedre for mig end at spille som ungdomsspiller i FC Midtjylland. Og pludselig kom AaB på banen med et godt tilbud, og så var jeg ikke i tvivl, fortæller Rasmus Würtz i den nyeste udgave af videopodcasten Fodboldfamilien fra TV MIDTVEST.

FC Midtjylland er ikke den klub i verden, som AaB-fans elsker allerhøjest. Det kan AaB-kaptajnen skrive under på.

- Vi har i mange år været på samme niveau, men nu er de desværre kommet et skridt foran AaB. Og så har de altid gerne villet fremstå som klassens frække dreng, og der er vi nok en lille smule nede på jorden i det nordjyske og har kigget lidt undrende, når de er kommet med meget offensive udmeldinger. Jeg tror, det er en del af forklaringen på det noget anstrengte forhold, understreger Rasmus Würtz.

Rasmus Würtz er gæst i denne udgave af videopodcasten Fodboldfamilien.
Rasmus Würtz er gæst i denne udgave af videopodcasten Fodboldfamilien.
Foto: Dan Hirsch Sørensen, TV MIDTVEST

To hold over alle andre

AaB-anføreren har netop besluttet sig for at indstille karrieren efter denne sæson. En karriere, der har budt på mange store øjeblikke for midtbaneslideren fra Skive. Højdepunktet var The Double-triumfen med AaB i 2014.

- Men det er blevet sværere for os andre at blive danske mestre, fordi før i tiden, da FCK var altdominerende, kunne vi slå til, når FCK havde en dårlig sæson. Men nu er der to hold, der skal have en dårlig sæson efter, at FC Midtjylland for alvor er kommet på banen, og derfor er det blevet sværere for alle andre hold. Lige nu er der FCM og FCK herhjemme, som har et ekstra niveau i forhold til alle andre klubber, siger Rasmus Würtz.

Den 35-årige midtbanespiller har svært ved at pege på en dansk mester i denne sæson. Men hårdt presset hælder han alligevel mest til FC København.

- Jeg har en lille fornemmelse af, at FCK trækker det længste strå i denne sæson. Men hør her, efter sidste sæson, hvor alle troede, at det ville blive Brøndby, tog de alligevel mesterskabet ude på heden. Så man ved aldrig med dem. Men de to indbyrdes kampe i mesterskabsspillet kommer sikkert til at afgøre det hele, forudser Rasmus Würtz.

Se og hør Rasmus Würtz fortælle om tiden i Skive, om The Double med AaB i 2014 og om, hvor tæt han var på at skifte til Viborg FF eller FC Midtjylland i videopodcasten Fodboldfamilien:

Skibonitten Rasmus Würtz har rekorden for flest spillede Superliga-kampe. Nu stiller han støvlerne på hylden. Fremover tror han, det bliver vanskeligt at vinde det danske mesterskab for andre end FCK og FCM.

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Sport.