Rekordhøj vandstigning i Skive

DMI varsler vandstand på 1,85 meter over normalstanden i Skive. Det er højder, der kun kommer to gange på et århundrede, skriver Skive Folkeblad. Foto: Richard Gaarn Svendsen

Selvom Skive ser ud til lige akkurat at slippe for oversvømmelser, er det alligevel en rekordhøj vandstand, byen kan se frem til at ende med at se på, når vandstigningen ifølge DMI topper i eftermiddag.

DMI varslede nemlig i nat en såkaldt »50 års-hændelse i den vestlige Limfjord. Altså vandstande på et niveau, man kun ser to gange på et århundrede. Det skriver Skive Folkeblad.

Vandstanden topper sidst på eftermiddagen

Ved 9-tiden søndag formiddag forventede DMI ifølge avisen, at vandstanden ved Skive Havn vil toppe sidst på eftermiddagen 1,85 meter over dagligt vande. Det er 10 centimeter højere end i forbindelse med orkanen for 10 år siden. Og kun fem centimeter under den grænse, myndighederne har sat op for, hvornår der kan blive tale om reelle oversvømmelser.

Forventer at undgå evakuering i Skive

Teamleder Henrik Hjorth, Park & Vej i Skive Kommune, satser ifølge Skive Folkeblad på at undgå oversvømmelser af beboede områder.

I de senere år er digerne blevet forstærket og forhøjet, så hvis vinden ikke går om i nordvest og sender vandstanden yderligere i vejret, forventer Henrik Hjorth, at Skive slipper med oversvømmelser af selve havnearealet, og at det således ikke bliver nødvendigt at evakuere boligerne ved havnen.

Park & Vej pumper på livet løs ved Feldingbæk og vil formentlig skulle fortsætte med dette arbejde helt frem til tirsdag. Dele af havneområdet vil være spærret for trafik, skriver avisen.

00:12 Luk video

00:13 Luk video