Regeringen spænder ben for geotermi

Varmtvandseventyret i Skive er slut, før det overhovedet kom i gang. Regeringen har besluttet at sløjfe de 60 millioner kroner til de såkaldte geotermiprojekter.

På Spøttrup Mark uden for Skive skulle boringerne til geotermisk varme have været sat i gang. Det varme vand fra undergrunden skulle bores op fra marken og bruges til billig og grøn fjernvarme i Skive. Men nu spænder regeringen ben for projektet.

- Det er jo træls, at vi har en visionsløs finansminister. Det er ikke kun mig, der har lagt kræfter i det, det er byrådet på tværs af alle partier. Det er ærgerligt for Skive Kommune, siger Anders Bøge, der er formand for Skive Geotermi.

I november besluttede den tidligere regering at afsætte 60 millioner kroner til en forsikringsordning. Ordningen skulle sikre, at regningen for et mislykket projekt ikke landede hos forbrugerne - som det gjorde i Kvols ved Viborg.

Regeringen vil ikke betale

Her blev borgerne efterladt med en ekstraregning på 160 millioner kroner. Men den nye Venstre-regering vil sløjfe forsikringsordningen og begrave idéen om geotermi i Skive

- Vi skal ikke ud i et eventyr, hvor vi ikke ved, hvilken regning vi efterlader til forbrugerne eller skatteborgerne. Vi går ikke igang uden der er en garantiordning, så enkelt er det, siger borgmester Peder Chr. Kirkegaard fra Venstre.

De Radikale ærgrer sig også.

- Det var en mulighed for at få noget billig varme, og på den måde få omkostningerne ned og på den måde forhåbentlig få nogle flere til at bosætte sig på Skive-egnen. Det kan man nu formentlig vinke farvel tilRegeringen lægger med deres finanslovsforslag op til besparelser på over fem milliarder kroner, siger Andreas Steenberg, der er energiordfører for Radikale Venstre.

Skives borgmester vil nu skrive til energiministeren for at få ham til at genoverveje forslaget.

 

Projektet med geotermi i Skive bliver sandsynligvis aflyst, efter regeringen har fjernet forsikringsordningen.

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Samfund.