Ravkup i Virksund: Stjålet rav for 150.000

Tyve slap i nat af sted med rav til en anslået værdi af 150.000kr hos Virksund Ravsliberi.

Ravsliberen Johnna Nonboe mistede et halvt livs indsamlet rav under et indbrud i nat. Hun anslår at tyvene slap af sted med rav for ikke mindre end 150.000kr. Politiet står uden gode spor. 

- Vi vågnede ved, at der lød et brag. Selv om vi sover lige ved siden af værkstedet, så var de allerede væk, da vi kom derind. De har helt sikkert vidst, hvad de gik efter, siger ravsliber Johnna Nonboe fra Virksund Ravsliberi. 

Tyvene har listet et vindue i butikken ud for at komme ind i butikken. Ifølge lokalpolitiet i Skive er der meget lidt at gå efter. Indbruddet skete cirka klokken halv fire natten til onsdag. Politiet vil gerne i kontakt med vidner, den kan have set noget i nærheden omkring indbrudstidspunktet. 

Håber på hjælp fra branchen

Johnna Nonboe og hendes mand har allerede sendt billeder af en del af det rav, de har fået stjålet. Ravprisen er eksploderet de senere år, og hun håber at tyvene vil forsøge at afsætte tyvekosterne hos en anden i branchen, som måske vil kunne genkende nogle af de unikke stykker rav. 

- Det er jo rav, vi har samlet igennem 18år. En del af det var rav, som vi havde gået og gemt, fordi vi ikke kunne nænne at skære i det, siger en bedrøvet Johnna Nonboe. 

- Fremover opbevarer vi ikke længere rav i butikken eller i værkstedet. Det er fandeme træls. I sådan en situation må man godt sige f-u-c-k, siger Johnna Nonboe. 

Sidder nogen inde med oplysninger om sagen bedes de henvende sig til politiet på telefonnummer 114. 

 


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien 112.