Rådyr på vejen ved Skive: Tre biler kørt sammen og mand mistænkt for spirituskørsel

Tre biler kørte lørdag sammen, da tyve rådyr pludselig løb ud på vejen i Lihme ved Skive. En 60-årig lokal, mand er mistænkt for spirituskørsel.

Tyve kulrede rådyr - og en uopmærksom bilist - var lørdag eftermiddag skyld i et større færdselsuheld ved Skive.

- Tre biler kommer kørende på Amtsvejen i Lihme ved Spøttrup, da der pludselig er en stor flok rådyr, der løber over vejen. De to første biler når at bremse op, men den sidste bilist overser de to andre biler og kører derfor op i dem, fortæller vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi, Anders Olesen.

quoteHan har helt sikkert ikke holdt godt nok afstand til de forankørende, men samtidig viser alkometret også, at han har en promille over det tilladte 

Anders Olesen, vagtchef, Midt- og Vestjyllands Politi

Alkometret afslørede for høj promille

De to forankørende biler bliver ved påkørslen skubbet ud i rabatten. Og der kan i følge politiet være flere grunde til, at føreren i den bagerste bil – en 60-årig, lokal mand – ikke nåede at bremse op.

- Han har helt sikkert ikke holdt godt nok afstand til de forankørende, men samtidig viser alkometret også, at han har en promille over det tilladte. Derfor har vi nu taget en blodprøve, som vi afventer svar på, fortæller vagtchefen.

Sendt til tjek på sygehuset

En 41-årig mand fra lokalområdet blev efter uheldet sendt til tjek på Viborg Sygehus. Ifølge politiet skulle manden ikke være kommet alvorligt til skade.

Midt- og Vestjylland Politi beder alle bilister om at holde særligt øje i denne tid, hvor rådyr og krondyr ofte finder ud på vejene til stor fare for både sig selv og trafikanter.

Ved uheldet lørdag blev ingen af dyrene påkørt.

- Men det er virkelig store dyr, så det kan gå rigtig galt, hvis man påkører en eller flere i høj fart, fortæller vagtchef Anders Olesen.

Politiet afventer nu svar på den 60-årige mands blodprøve. Viser også den, at hans alkoholpromille var for høj, så kan han se frem til en sigtelse for spirituskørsel.

Oktober og november betyder dobbelt så mange trafikulykker, der involverer rådyr og andet vildt på vejene.