Protester hjalp: Dropper vindmølleprojekter

Skive Kommune tager planerne om tre bynære mølle-projekter af tegnebrættet.

Borgerne i landsbyen Breum i Salling slipper for at blive naboer til flere store vindmøller.

Der var ellers planer om to vindmølleprojekter ved Breum - et nord for og et syd for byen, men Skive Kommune har besluttet at tage dem begge af tegnebrættet, oplyser formanden for kommunens teknik- og miljøudvalg, Jens Peter Hedevang (V).

- Forvaltningen har besluttet at fjerne projektet nord for byen, og på et møde i udvalget i dag har vi politikere besluttet, at der ikke skal arbejdes videre med området syd for Breum og et syd for Jebjerg, siger Jens Peter Hedevang.

Forslaget om at rejse møller ved Breum har mødt kraftig lokal modstand. Den 23. oktober afleverede en lokal borgergruppe over 800 protestunderskrifter til Skives borgmester Peder Christian Kirkegaard. Og Jens Peter Hedevang understreger, at protesterne har gjort indtryk.

- Vi har fjernet de bynære projekter. Når vi bruger mange penge på byfornyelse rundt omkring, giver det ikke mening at rejse store møller så tæt på. I de tilbageværende projekter er vi oppe op halvanden til to kilometers afstand til byerne, siger han.

Skive Kommune arbejder nu videre med seks mulige placeringer for fremtidige vindmøller. Heraf kan de fire realiseres inden for nærmeste fremtid, hvis altså byrådet siger ja til at arbejde videre med dem. I givet fald skal de også først igennem en offentlighedsfase.

TV MIDTVEST sendte den 23. oktober dette indslag om protesterne mod vindmøller ved Breum:

02:07 Luk video