Prinsesse Marie detonerede mine på Skive Kaserne: - Det er vigtigt at sætte fokus

Prinsesse Marie var tirsdag på besøg på Skive Kaserne for at sætte fokus på Folkekirkens Nødhjælps arbejde med minerydning.

- Det er vigtigt at sætte fokus på minerydning, fordi der er alt for mange miner stadigvæk over hele verden, siger Prinsesse Marie.
- Det er vigtigt at sætte fokus på minerydning, fordi der er alt for mange miner stadigvæk over hele verden, siger Prinsesse Marie.
Foto: Poul Gerner

Skive havde tirsdag royalt besøg, da Prinsesse Marie gæstede byens kaserne.

Besøget skete i Prinsesse Maries rolle som protektor for Folkekirkens Nødhjælp, hvor dagens fokus var af arbejdet med uddannelse af mineryddere på kasernen.

- Det er vigtigt at sætte fokus på minerydning, fordi der er alt for mange miner stadigvæk over hele verden. Det er nogle forfærdelige miner, der gør skader. Så det er meget vigtigt at have sådan en uddannelse, så vi kan få nogle eksperter, for der er rigtig mange forskellige miner, som er meget, meget farlige, siger Prinsesse Marie.

På kasernen i Skive har Folkekirkens Nødhjælp igennem 12 år uddannet mineryddere fra hele verden.

Derfor var der medarbejdere med stor rutine, der viste prinsessen rundt.

- Det var meget, meget interessant, lærerigt og informativt. Men jeg bliver også meget stolt af, at vi har sådan et uddannelsescenter her i Danmark, og at Folkekirkens Nødhjælp arbejder så hårdt med minerydning, siger Prinsesse Marie.

Ikke kommet for at kigge

Ved besøget lavede Prinsesse Marie også andet end at blive orienteret omkring minerydningsarbejdet.

En landmine var klargjort til sprængning, og den skulle Prinsesse Marie selv detonere. På behørig sikkerhedsafstand og bag afskærmning kunne hun således selv sørge for, at landminen med 200 gram sprængstof blev sprængt.

Prinsesse Marie i blåt var i sikkerhed på behørig afstand bag en afskærmning, da minen blev detoneret.
Prinsesse Marie i blåt var i sikkerhed på behørig afstand bag en afskærmning, da minen blev detoneret.

Foruden springningen blev hun vist, hvilke forskellige typer ammunition, miner og improviserede bomber, som Folkekirkens nødhjælp rydder rundt om i verden.

Her så hun også den slags bombedragter med en vægt på 40 kilogram, der bruges i forbindelse med bomberydning i blandt andet Syrien og Irak.

Folkekirkens Nødhjælp uddanner 12 mineryddere fra hele verden om året. Et nyt hold begynder på udannelsen til sommer.

Har været på kasernen før

Det er ikke første gang, Prinsesse Marie besøger kasernen i Skive.

Den 5. september i 2017 besøgte hun sammen med Prins Joachim også kasernen i forbindelse med den officielle flagdag for Danmarks udsendte soldater.

2:18
SE INDSLAG: Prinsesse Marie var på besøg på Skive Kaserne for at sætte fokus på minerydningsarbejdet.