Pressemøde hjemme i Glyngøre: Nu går Vingegaard efter at vinde touren

Jonas Vingegaard tror på, at han har en god chance for at veksle sidste års andenplads med en sejr i Tour de France.

2:26
Mens andre cykelstjerner foretrækker varmere himmelstrøg, holder Jonas Vingegaard mest af Glyngøre.
Foto: Allan Ødegaard, TV MIDTVEST

Han fik sit helt store internationale gennembrud, da han i 2021 sluttede på andenpladsen i verdens hårdeste etape-cykelløb, Tour de France. 

Og nu er 25-årige Jonas Vingegaard fra Glyngøre klar til at komme ét step højere på sejsskamlen. 

Målet er at vinde årets tour, der begynder med en enkeltstart i København den 1. juli.

- Jeg tror på, at jeg har en chance, men så skal alt også gå rigtig godt. Der kan ske mange ting i Tour de France. Der er altid mange styrt i den første uge, og hvis man kan komme helskindet igennem der, så tror jeg på, at jeg har en chance for at kæmpe om sejren, lød det fra Jonas Vingegaard, da han onsdag holdt pressemøde på havnen hjemme i Glyngøre.

Vingegaard kører for det hollandske hold Team Jumbo-Visma, og under touren deler han rollen som kaptajn med slovenske Primoz Roglic.

- Jeg tror på, at det kan give os nogle fordele. Vi er begge blandt de bedste, og det skal vi forstå at udnytte, sagde han.

Elsker Danmark og Glyngøre

At pressemødet blev holdt Glyngøre, var på ingen måde tilfældigt. For mens de fleste professionelle danske cykelryttere har fast base i udlandet, insisterer Jonas Vingegaard på at have bopæl herhjemme.

- Jeg elsker Danmark, og jeg elsker Glyngøre. Det er dejligt at have et sted i Danmark, som jeg kan kalde mit hjem i stedet for at skulle bo i udlandet. Det er slet ikke det samme, og jeg tror ikke, at jeg ville være glad på den samme måde. Jeg bliver altid sindssygt glad, når jeg kører ind i byen og kan se ud over havnen og vandet, sagde han.

Og det udsagn kunne Vingegaards kæreste Trine Marie Hansen bekræfte.

- Når Jonas kommer hjem, kan man bare mærke, at han lander mentalt - så kan han slappe helt af. Derfor synes vi, at det er vigtigt at komme hjem en gang imellem. Det er klart, at vi er meget i udlandet, fordi han skal træne i varmen og i bjergene, men det er rigtigt vigtigt at komme hjem, sagde hun.